Društvo

Obezbedjen mazut, radnici još u štrajku

Direktor novopazarskeToplane Bojan Biočanin i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević boravili su danas u Beogradu na sastanku sa predstavnicima nemačke razvojne banke KFW, preduzeća AD “Nafta” i ministarstva energetike kako bi se rešili problemi u Toplani.

Naime, radnici ovog javnog preduzeća već šest dana štrajkuju, što je prouzrokovalo da učenici osnovne škole “Bratstvo” i “Ekonomsko trgovinske škole” u Novom Pazaru od sutra neće imati časove zbog nedostatka grejanja.

Kako je Regionalna televizija saznala, na sastanku su obezbedjene dovoljne količine mazuta, koje će, uz ranije obezbedjene iz robnih rezervi, biti dovoljne do kraja grejne sezone. Sa druge strane, prema rečima menadžmenta Toplane, radnici ovog preduzeća ne poštuju ni minimum procesa rada, što bi u ovoj situaciji značilo da se obezbedi grejanje za pomenute škole ali i zgradu Dečjeg dispanzera.

Menadžemnt Toplane je na pragu pronalaženja sredstava kako bi se radnicima isplatile dve plate do kraja ove nedelje.

Uprkos obećanjima uprave Toplane, radnici nisu počeli sa radom, zbog čega će, kako saznaje Regionalna televizija biti sankcionisani i protiv njih će biti primenjene odgovarajuće zakonske mere.

Katarina Radovic

Podeli