Politika

Uskoro Pravilnik o presretanju i prisluškivanju elektronske komunikacije

Do 18. februara treba da bude pripremljen radni tekst Pravilnika o tehničkim zahtevima za uređaje i programsku podršku za zakonito presretanje elektronskih komunikacija i zadržavanje podataka o elektronskim komunikacijama, saopštilo je danas Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

 

To ministarstvo je formiralo Radnu grupu koja bi do tada trebalo da pripremi radni tekst Pravilnika, naveo je resorni ministar Rasim LJajić u odgovoru na poslaničko pitanje Jadranke Joksimović iz SNS, koje je danas stiglo u Skupštinu Srbije.

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija je u cilju efikasnijeg rada pripremilo radni tekst tog pravilnika, koji će biti razmatran na sastancima radne grupe, dodao je Ljajić.

Ljajić je saopštio i da su u tu radnu grupu, pored zaposlenih u tom ministarstvu, imenovani i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva pravde i državne uprave i Bezbednosno-informativne agencije.

Joksimović, koja je i predsednica skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, je na sednici parlamenta 27. decembra postavila poslaničko pitanje koje se odnosi na donošenje tog pravilnika.

Podeli