Sport

Hadžerić brojao do 47

Košarkaši Novog Pazara savladali su u odloženoj utakmici 13. kola  Prve Regionalne lige – zapad Temnić sa 100:94 (22:32,25:15,27:25,26:22).

Sjajna basket- predstava u dvorani Pendik, proekla je u znaku beka domaćih, Valida Hadžerića. Ovaj momak je je bukvalno vodio svoj tim do pobede, jer je imao fantastičan učinak.

Nanizao  je 47 poena ( devet trojki), postavivši drugi košgeterski rekord karijere (svojevremeno je Zlataru ubacio 56 poena). Maltene, sam je domaćina održavao u igri, protiv veoma dobrih Varvarinaca, koji su „kapitulirali“ tek u poslednjoj četvrtini. Sem Hadžerića, učinkom se izdvojio centar Spahić sa 18 poena, a pohvale zaslužuju mlađe snage, Zekić, koji je pokazao nesproan potencijal i Šutković, sa mnogo odrađenog posla u odbrani. On je i, u trenucima kada se lomio rezultat „uštopovao“ pleja Temnića Radenkovića, ne dozvolivši mu da se razmahne sa distance.

Dakle, belo-plavi, sastavljeni uglavnom od momaka poniklih u ovdašnjoj školi košarke, dokazali su kako se bori za boje svog kluba i grada. Jednom rečju, srcem i ogromno željom stigli su do ovog trijumfa. Ipak, učinak Hadžerića je sve zasenio.

E.N.

Podeli