Sport

Ženska košarkaška ponovo u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, primio je delegaciju Košarkaškog saveza Srbije i Sportskog saveza Novog Pazara.

Na sastanku je bilo reči o ponovnom formiranju ženskog košarkaškog kluba, koji bi trebalo da počne sa radom od naredne godine.

Mislim da smo dobili podršku gradonačelnika Novg Pazara da se oformi ženski košarkaški klub, koji će se od sledeće godine odmah takmičiti u Drugoj ženskoj ligi Srbije – izjavila je nakon sastanka, potpredsednica za žensku košarku Košarkaškog saveza Srbije, Ana Joković. Iako je, kako je istakla, ženska košarka nepravedno zapostavljena u čitavoj Srbiji, Jokovićeva je optimista.

”Ideja Košarkaškog saveza i mene je prvenstveno da čitava ova teritorija, koja ima puno devojčica, za jedno tri do pet, ako ne i deset godina, da u mlađim kategorijama bude reprezentativac Srbije, a kasnije, što ne i seniorski reprezentativac”, izjavila je Joković.

Košarkaški savez Srbije organizovaće i regionalne treninge u Novom Pazaru.

”Ono što mogu da kažem to je da ćemo gledati maksimalno da izvršimo edukaciju, da što više devojčica okupimo u ovom gradu i da Novi Pazar bude centar za tkz Kosovsko-Raški okrug”, izjavio je Željko Vasiljević, koordinator zapadne i centralne Srbije Košarkaškog saveza Srbije.

Novi Pazar će biti regionalni centar ženske košarke – istakao je, zahvalivši predstavnicima Republičkog košarkaškog saveza na podršci, direktor Sportskog saveza Novog Pazara, Enver Gusinac.

”Ja i gospodin Dejan ćemo popkrenuti tu priču što se tiče lokala, a svakako Ana i Željko će nam pomoći u daljem radu, kako bi sam Novi Pazar i ovu regiju malo poljuljali što se te ženske košarke tiče, tako da bi u svu tu priču uključili Rašku i ostale okolne opštine”, izajvio je Gusinac.

Krajem osamdesetih prošlog veka, ženska košarka Novog Pazara igrala se u prvoj B ligi – potsetio je koordinator za žensku košarku u Novom Pazaru, Dejan Kulundžić. On je istako da je prva liga cilj Novog Pazara.

”Mnogo dece se bavi sportom, ali devojčice su kod nas bile dosta zapostavljene. Mi imamo samo ženski odbojkaški klub, evo sada će početi sa radom i ženski košarkaški klub i mi ćemo u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije ovde organizovati i neke treninge reprezentacije za ovaj region”, kazao je Kulundžić.

Kroz školske turnire do kraja godine izvršiće se selekcija mladih košarkašica, a prvi regionalni treninzi u Novom Pazaru počeće već od decembra.

S.Lj.

Podeli