Sport

Plavi spremni za odlučujuća vojevanja

Potpuna mobilizacija u Novom Pazaru,uoči prvog od sudbonosnih vojevanja za superligaški opstanak.

Dragoljub Bekvalac je još u ponedeljak izabranike odveo u karantin,u želji da ih u miru pripremi za utakmicu protiv „fenjeraša“ iz Gornjeg Milanovca. Ne beže kraj Jošanice od uloge favorita, svesni su i pritiska domaći,ali i spremni da se suoče sa svakim izazovom. Navijači su takođe nestrpljivi. Uprkos radnom danu,očekuju se pune tribine Gradskog stadiona. Sudbinu u eliti,Pazarci sami  kroje.Toga su svi svesni,pa i iskusni stručnjak.

-Ovakve, „unapred dobijene utakmice“ su najteže,jer nikako ne sme da nas zavara poslednje mesto Milanovčana. Zahtevaću maksimalan pristup i angažovanost igrača,siguran sam da neće,niti smeju da iznevere našu divnu publiku. Mirni smo,koncentrisani,fokusirani na ono što nas očekuje u ovoj,za nas prvoj „meč-lopti“ za opstanak. Igramo na našem terenu,imaćemo, u to ne sumnjam, ogromnu „pokretačku snagu“ sa tribina. Nadam se da ćemo se zajedno sa navijačima radovati,iako je,kao što sam rekao,ovo najteži i najvažniji duel za nas.

I njegovi izabranici znaju da  put do zlata vrednog trijumfa neće biti lak.

-Ukoliko želimo da i dalje igramo u elitnom rangu,moramo pobediti naredne dve utakmice. Protivnika poštujemo,ali,nemamo vremena da se bavimo kalkulacijama. Optimista sam,ubeđen sam da ćemo doći do tri važna boda i napraviti značajan korak ka opstanku,poručuje sve bolji Semir Hadžibulić.

Na njegove reči se nadovezao i kapiten plavih Irfan Vusljanin.

-Metalac dolazi rasterećen i opušten,imajući u vidu njihov položaj na tabeli.To nas neće zavarati,ne smemo nipošto da ih potcenimo.Zato,moramo od početka da zaigramo jako i agresivno i nametnemo svoj stil. Bolji smo,to ćemo pokazati na terenu,daćemo sve od sebe da pobedimo u,ovoj za nas,sudbonosnoj utakmici.

Strelac počasnog gola za plave u Kragujevcu,Miloš Bogunović,zna da će naredna četiri dana biti sudbonosna za njegov tim.

-Svesni smo šta nam znače ove dve utakmice i u potpuno smo koncentrisani na ono što nas očekuje. Znamo šta nam je činiti. Pobede, protiv Milanovčana u sredu i Hajduka u subotu, dovele bi nas nadomak opstanka u društvu najboljih. Ubeđen sam da mi to možemo da ostvarimo.

Stručni štab Novog Pazara,kao retko kada, nema mnogo personalnih problema. Izostaće jedino povređeni trio: Lotinac, Marković i Arifović,dok su svi ostali igrači nestrpljivi da dobiju šansu i nametnu se. Ipak, kome će „pripasti“ 11 dresova startera,zna samo Bekvalac.

Utakmica: Novi Pazar-Metalac počinje u sredu od 16:30 na Gradskom stadionu. Sudijsku četvorku predvodi Užičanin, Boško Jovanetić,kome će asistirati Vladimir Čađenović i Nenad Kurčubić iz Kagujevca. Ulogu četvrtog arbitra obavljaće Darko Bogdanović iz Kraljeva.

E.Nailović

Podeli