Sport

Milanovčani iznenadili Pazarce

Senzacija kraj Jošanice! Fenjeraš iz Gornjeg Milanovca je uspeo da odnese bod,blagodareći smušenosti domaćih igrača u završnici akcija i sjajnim reakcijama mladog čuvara mreže,Kljajića,koji je junak utakmice.

Gotovo je neverovatno kakve zicere izabranici Dragoljuba Bekvalca nisu pretvorili u gol,uz to pogodili su i dva puta prečku. Metalac je,na drugoj strani,iz dva pokušaja,jenom uspeo da „poentira“.

U 11.minutu,na asistenciju Babića,Raščić glavom tuče pored gola.Minut kasnije,uzvraća Stamenković,koji posle solo-prodora,pogađa dobro postavljenog Đogatovića.

Novo uzbuđenje sredinom prvog poluvremena. Opet je Raščić neprecizan,na dodavanje Hadžibulića sa desnog boka.U 33. Bogunovićev volej sa 14 metara odlazi preko gola,a dva minuta pre odlaska na odmor Bogunović asistira,Raščić sa sedam metara traljavo zahvata loptu.

Krenuli su Pazarci u nastavku još žešće ga golu protivnika,ali je nastavljena revija promašaja. Tutorić prebacuje okvir gola, u 48.minutu nakon slobodnog udarca Šarca. Kazna stiže pet minuta potom. Stamenković je neometan stigao do kaznenog prostora,šutirao reznatno, a Tutorić nespretno,ali efektno matirao svog golmana Đogatovića. Hladan tuš kao da je trgao domaće fudbalere,koje je publika nastavila i dalje da bodri. Ulaskom Kecapa, plavi su dobili i na probojnosti po levom boku. Tresla se prečka Metalca u 65.minutu. Babić je opet asistirao,Đalac glavom zahvatio loptu,koja je pogodila okvir gola.

„Pravda“ je zadovoljena,delimično devet minuta kasnije. „Džoker“ Bekvalca,Kecap, promešao je odbranu rivala,a zatim iz skoro mrtvog ugla,sa levog boka,uspeo da prevari Kljajića.

I onda finiš,u kome su 22 fudbalera uglavnom bila na polovini Milanovčana. Raščić u 82. minutu na dodavanje agilnog Kecapa očajno šutira sa ivice peterca,Bulatović u 85. posle gužve pogađa prečku, u 87. Vusljaninov snažan pokušaj sa 18 metara,Kljajić bravurozno amortizuje.

U zaustavnom vremenu, domaći maše nemoguće. Prilike opet kao na traci,no,lopta jednostavno nije htela u gol,ili je na visini zadatka bio Kljajić. U poslednjim trenucima,žestoki protesti fudbalera Novog Pazara,koji su smatrali da je Živanović igrao rukom. Međutim, sudija Jovanetić je samo odmahnuo rukom,pokazao da se igra nastavi,a nedugo zatim i označio kraj. Fudbaleri Novog Pazara su iz očaja popadali po terenu,“prosuli“ su dva izuzetno važna boda. Borba za opstanak će biti teža,nego što je bilo ko u Novom pazaru očekivao.

Izjave:
Vladica Petrović (Metalac):

-Uprkos brojnim kadrovskim problemima,dosta dobro smo kontrolisali igru u prvom poluvremenu iako je protivnik imao dve šanse preko Raščića. U nastavku,stigli smo do vođstva i znali smo da će Novi Pazar još žešće vršiti pritisak ka našem golu.Rival je izjednačio,a u poslednjih pet minuta nije iskoristio nekoliko odličnih prilika,delom zahvaljujući i našem mladom golmanu Kljajiću,koji je bio sjajan.Novom Pazaru želim da izbori opstanak,ovakav ambijent zaslužuje elitu.

Dragoljub Bekvalac (Novi Pazar):

-Potvrdilo se da je najteže dobiti, unapred „dobijene utakmice“,iako sam na to upozoravao svoje fudbalere minulih dana.Iako smo celo drugo poluvreme imali inicijativu i šanse,nismo imali kvalitet da realizujemo situacije koje je teže promašiti nego pogoditi.Preuzimam krivicu na sebe,pogrešio sam kod postavke tima,jer sam dao šansu nekim igračima iz Novog Pazara,pošto u ovakvim duelima oni mogu najviše da izgube.To mi se osvetilo,jer nisam mogao da izvršim adekvatne izmene i ubacim Šunjevarića,jer nam je falio dobar pas iz veznog reda.Izvinjavam se publici u svoje i ime fudbalera.Očekuju nas još četiri utakmice,siguran sam da ćemo ostvariti cilj zbog kog sam i došao u Novi Pazar,a to je opstanak.

Elvir Nailović

Podeli