Sport

Futsaleri sve dalje od elite

Klub malog fudbala Novi Pazar,izgubio je na svom terenu od Bečeja,sa 4:3, i napravio veliki korak nazad na putu ka eliti.

Međutim,početak utakmice sa puno preokreta nije nagoveštavao takav epilog. Za samo četiri minuta,plavi su imali lepu prednost,golovima kapitena Delića u 12. i 16.minutu. Očekivalo se da trećim pogotkom domaćin kruniše prvo poluvreme,ali se dogodilo suprotno. Nadu Bečeju vratio je Sekulić,minut pre odlaska odmor.

U nastavku opet Novi Pazar bolji u uvodnim momentima. Bihorac je povisio na 3:1 u 24.a samo dva minuta potom,uzvraća Blažin. Usledio je žestok pritisak gostiju,koji su do zasluženog egala stigli u 30.minutu,preko Sekulića. Od tog momenta, fudbaleri u plavim dresovima su pravili grešku za greškom,taktički veoma loše vođeni sa klupe,što je protivnik znao da kazni.Tri minuta pre kraja,Blažin je doneo saigračima neopisivu radost. Nada je tinjala,imao je Novi Pazar prilika i to u pet navrata da nakon nebranjenih slobodnih udaraca dođe do izjednačenja,no, sve je to ostalo neiskorišćeno. Slavio je Bečej sa 4:3,plavima ostaje da naprave gotovo nemoguću misiju i savladaju Pirot i Bečej na gostovanjima. Jedino u tom slučaju, izborili bi Delić i saigrači status prvoligaša. Ovako,videlo se da mnogo toga ne štima na terenu i klupi,posebno na polju taktike. Koliko god da su krivi igrači,još više je i stručni štab. Aleksandar Đokić je morao da ekipu bolje psihološki pripremi za ove veoma važne izazove.

E.Nailović

Podeli