Sport

Plavi poraženi u Smederevu

Fudbaleri Novog Pazara savladani su u Smederevu reultatom 2:0. Plavi se ne mogu pohvaliti dobrim šansama, o čemu najbolje govori i rezultat na kraju meča.

Pred oko 500 navijača, prvi su napali fudbaleri Novog Pazara. Igrao se 3.minut utakmice kada je centrirao Hadžibulić a Marković bio neprecizan. Domaćin je rano poveo. Nepunih šest minuta trebalo je Stojanoviću da savlada golamana Đogatovića. Bio je precizan sa ivice šesnaesterca.

Nakon prvog gola, domaćin je krenuo ofanzivnije ka golu Đogatovića. Svoje šanse imali su Brašanac i Stojanović.

Fudbaleri Novog Pazara su se probudili sredinom prvog poluvremena ali nisu uspeli da izjednače rezultat. Igrao se 34. minut kada su Plavi imali prvu izgledniju priliku. Posle centaršuta sa desne strane, sam na pet metara je bio Ademović ali je šutirao preko gola. Četiri minuta kasnije uzvratili su domaći, kada je Brašanac šutirao sa dvadeset metara ali je Đogatović ovoga puta bio siguran.

Trener Novog Pazara Ljubomir Ristovski morao je da izvrši dve neplanirane izjave. Najpre se povredio Šunjevarić, kojeg je zamenio Matić, a zatim umesto povređenog Markovića zaigrao je Pešić.

Da se Stojanović i Brašanac odlično razumeju na terenu, dokazali su i u 45. minutu igre. Posle odličnog pasa Brašanca, Stojanović je izašao sam ispred golmana Novog Pazara i rutinski ga savladao.

Početkom drugog poluvremena Novi Pazar je bio opasniji po svog protivnika ali do kraja utakmice nije uspoeo da postigne gol. Vusljanin je u 47. minutu pripretio iz slobodnog udarca ali je golman Ranković bio na zadatku. Tri minuta kasnije uzvratio je domaćin preko Stanića ali se, ovoga puta, Đogatović nije dao savladati,
Novopazarci su nakon toga imali inicijativu, igrali su na polovini domaćina, ali nisu uspeli da ozbiljnije priprete.

Iz polukontre je u 55.minuti pripretio Živković, kojeg je uposlio odlični Brašanac, ali je njegov šut završio pored gola.

Smederevo se opredelilo za igru na kontranapade. Iz jednog takvog napada, u 67. minutu, opet je pripretio Živković ali je rezultat ostao nepromenjen

Dva minuta kasnije opet je Živković pokušao da savlada Đogatovića, ali je vratar Novog Pazara dobro intervenisao, Hadžibulić je centrirao u 71. minutu, Bulatović pokušao glavom ali je golman Ranković zaustavio taj šut.

Ljubomir Ristovski, trener Novog Pazara, izvršio je treću izmenu u 78. minutu. Umesto Matića, koji je u 42. minuti zamenio povređenog Šunjevarića, na terenu je, po prvi put, Feđa Dudić.

Deset minuta pre kraja utakmice, Ademović je pokušao sa dvadesetak metara, pogodio je prečku. U poslednjim trenucima meča šansu je imao i Vusljanin, koji je iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže.

Kapiten Pazaraca Irfan Vusljanin, nezadovoljan krajnjim ishodom,ističe da on i saigrači imaju za čim da žale:

„Kvalitetna, otvorena i utakmica puna tempa,koju smo dobro počeli. Međutim,primili smo gol faktički, ni iz čega, posle kontre protivnika. Ni to nas nije poremetilo. Nastavili smo sa atacima, stvarali prilike, ali nismo uspeli da izjednačimo. I onda, kazna. Još jedan kontranapad Smedereva i kraj priče. Mislim da smo u obe situacije kada smo primali golove delovali kao deca, očajno smo bili postavljeni na terenu, svi do jednog. U drugom delu, opet smo bili tim koji je atakovao više. I opet smo napravili nekoliko izglednih pozicija, koje nismo realizovali.

Za kraj kapiten Novog Pazara zaključuje:

„Ukoliko želimo da opstanemo u eliti, a to svi želimo, moramo biti odlučniji u nastavku prvenstva i igrati bolje. Iz utakmice sa Smederevom treba da izvučemo pouke i da se što pre spremimo za jedan od sudbonosnih duela koji nas očekuje već u sredu. Protiv Borčana, koji su nam jedni od glavnih konkurenata za opstanak, na našem stadionu, tri boda su imperativ. Jedino pobeda dolazi u obzir. O bilo kom drugom ishodu, ni ne razmišljam“, kazao je on.

Već u sredu Novi Pazar će imati priliku za popravni. Četa Ljubomira Ristovskog dočekuje BSK Borču.

(A. Grbović)

Podeli