Sport

Odbojkaški triler tek sledi

Odbojkaši Novog Pazara ipak imaju realnu šansu da se nađu u baražu za popunu Super lige.

Plavi su,prema očekivanju,s pola snage pobedili Niš u Hali sportova sa maksimalnih 3:0 po setovima (25:19,25:12,25:19),ali,evidentno,misli su im bile u Kladovu,gde je „krojena“ njihova dalja sudbina. I posrećilo im se. Plavima je radost doneo Obilić,koji je posle taj-breka uspeo da iznenadi favorizovani Đerdap i donese egal u bodovima između Novog Pazara i Kladovčana. I jedn i drugi uoči poslednje prvenstvene runde imaju isto bodova,po 47.

Veliko slavlje nastalo je među malobrojnom publikom i u taboru Pazaraca nakon saznanja da su „vitezovi“ bili bolji u Kladovu,vratio se osmeh na lice. No, rasplet u režiji Hičkoka tek sledi. Poslednja prvenstvena runda. Plavi gostuju upravo u Beogradu Obiliću,koji će igrati rasterećeno,jer nema nikakve šanse da se umeša u borbu za drugu poziciju. Đerdapa na suprotnoj strani,pak,očekuje mnogo teži zadatak. Gostovanje u Smederevu,koji će biti pod imperativom,jer mu samo trijumf garantuje opstanak u Prvoj ligi,jer teško je verovati da će Novi Sad propustiti priliku da trijumfuje protiv VGSK.  Dakle, na papiru, četa Radoslava Milića je u psihološkoj prednosti u odnosu na Đerdap.

Grozničavo iščekivanje u Novom Pazaru je već počelo. Svi  veruju u Zatrića i saigrače i nadaju se da ih i sreća malo posluži. Ona prati hrabre i odlučne,to je već odavno poznato. Isto kao i što je izvesno da nas nesvakidašnji odbojkaški triler tek čeka…

E.Nailović

Podeli