Sport

Plavi kažnjeni jednom utakmicom bez publike

Fudbalski klub Novi Pazar igraće protiv Javora iz Ivanjice bez podrške svojih navijača, saznaje Regionalna radio televizija.

Disciplinski organi Fudbalskog saveza Srbije kaznili su i pomoćnog trenera Izeta Ljajića a klub će morati da plati kaznu u iznosi od pola miliona dinara.

Disciplinski organi kaznili su Novi Pazar igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, zbog ispada pojedinih navijača na utakmici protiv Vojvodine, kada su korišćena pirotehnička sredstva. Pomoćni trener Novog Pazara Izet Ljajić suspendovan je na četiri utakmice zbog sukoba sa golmanom Vojvodine. Komisija je, saznaje Regionalna televizija, Novi Pazar kaznila i novčano u iznosu od 500 hiljada dinara.

Iako se Disciplinska komisija nije još uvek oglasila, saznanja Regionalne televizije potvrdili su portparol Redžep Korać i direktor stadiona Ismet Košuta.

„Još uvek nismo zvanično obavešteni ali su nam tako javili. Naši navijači moraju shvatiti da je naš stadion mali i da svako bacanje predmeta preko ograde može povrediti igrače ili sudije. Delegat na toj utakmici je rekao da je meč dobro organizovan a naveo je i to da obezbeđenje Federal nije pretreslo navijače, zašta mi nismo odgovorni“, rekao je Košuta.

U pisanoj izjavi portparol kluba Redžep Korać rekao je da Plavi na sledećoj utakmici neće imati podršku svojih navijača i da klub žali zbog toga.

„Javor je naš direktni konkurent i žao nam je što nećemo imati pune tribine jer smo navikli da tako bude na svakoj utakmici koju igramo kod kuće. Disciplinska komisija je pokazala da s eteško navikava na sliku punih tribina na stadionima u našoj zemlji. Očekujemo da će ova kazna delovati na one navijače koji prave ispade, kojih istini za volju ima malo, ali i na nas iz kluba kako bi organizacija na narednim utakmicama bila bolja“, rekao je Korać.

Novi Pazar je kažnjen i prošle nedelje, nakon utakmice sa Radom. Tada je Komisija donela odluku da Plavi u gostima na naredne četiri utakmice budu bez podrške svojih navijača. Već nakon toga, u Subotici je pritvoreno nekoliko navijača iz Novog Pazara koji su u svojoj režiji otputovali na ovu utakmicu. Njima je nakon pritvora od 48 sati izrečena kazna od šest meseci, uslovno na dve godine, i godinu dana zabrane prisustvovanja fudbalskim utakmicama.

(A. Grbović)

Podeli