Sport

RASIM U POSETI FK FENERBAHČE

Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike Republike Srbije, posetio je Fenerbahčeov stadion Šukru Saradžoglu.

Ljajıć je sa delegacijom obišao stadion u pratnji Mirsada Turkčana, uspešnog člana Košarkaškog kluba Fenerbahče Ulker. Delegaciji se priključio i Turgut Ačar, Fenerbahčeov direktor za međunarodne odnose.

Nakon obilaska stadiona, ministar Ljajić i delegacija bili su gosti Radio-televizije Fenerbahče, nakon čega su obišli i redakciju časopisa Fenerbahče gde su se upoznali sa bivšim predsednikom Fenerbahčea, Farukom Ilgazom, koji se u tom trenutku nalazio u redakciji. Faruk Ilgaz, koji je svoja iskustva i svoje uspomene podelio sa ministrom Ljajićem, porazgovarao je sa svim članovima delegacije i fotografisao se sa njima.

Gosti su obišli i radnju Maraton fenerium, i članovi delegacije su, sa velikom pažnjom, razgledali artikle koji se prodaju u ovoj radnji. Sledeća destinacija bio je Fenerbahčeov muzej gde su se članovi delegacije upoznali sa istorijom Fenerbahčea, osvojenim trofejima, a upoznati su i sa detaljima koji su zabeleženi kada je stadion Fenerbahčea posetio Mustafa Kemal Ataturk.

Ministar  Ljajić se na kraju sastao i sa  potpredsednikom Muratom Ozajdinlijem nakon čega se upisao i u Knjigu časti. Ozajdinli  je ministru Ljajiću poklonio plaketu i dres na kojem je ispisano njegovo ime. Poklone su dobili i domaćini, zastavu FK Novi Pazar, dres na kojem je ispisano  ime Aziza Jildirima i šal na kojem piše Fenerbahče i Novi Pazar.

Ministar Rasim Ljaljić je nakon obilska rekao da  je veoma srećan zbog posete FK Fenerbahče i dodao da će prijateljstvo dva kluba Fenerbahčea iz Turkse i FK Novi Pazar postati još jače.

A. MAJSTOROVIĆ

Podeli