Sport

Plavi kažnjeni za promašaje

Nakon pobede u prvoj,poraz u drugoj proveri u Antaliji fudbalera Novog Pazara.

Plave je sa minimalnih 2:1 savladao lider austrijske treće divizije SV Horn sa 2:1 (0:0). Međutim, u taboru plavih,ne da nema zabrinutosti zbog ovog  kiksa,već se ocenjuje da su promenljivi rezultati u ovoj fazi priprema nešto što je normalno i uobičajeno. Kapiten,Irfan Vusljanin,ističe da je njegov tim kažnjen za promašaje u prvom poluvremenu.

-Odigrali smo veoma dobro u prvih 45 minuta. Stvorili,ali na žalost i promašili mnogo zrelih prilika. Između ostalog i penal,koji je nadamnom napravljen i koji ja nisam realizovao. U nastavku su Austrijanci najpre došli u vođstvo,da bi na asistenciju Đalca,Kecap izjednačio. Ipak, nakon toga primili smo i drugi gol,koji je i odlučio pobednika. Ne mogu da budem nezadovoljan i pored poraza. Istrčali smo dobro svih 90 minuta,trener Ristovski je i ovog puta ravnomerno podelio minutažu na terenu. Jedino zbog povreda i bolesti nisu igrali: Pešić,Babić i Bulatović,a stručni štab je na golu šansu ukazao Beširoviću i Bajiću. Nedostaje nam svežina,noge su još uvek teške,jer ujutru imamo trening,a popodne radimo sa loptom,ili igramo utakmice. U suštini,pripreme u Antaliji protiču na najbolji način,imamo odlične uslove. Najbitnije je da se odradimo što smo i planirali,da se uigramo. Verujem da ćemo do prave forme doći onda kada to bude najpotrebnije. Navijači nemaju razloga za brigu. Sve teče po planu,rezimira do sada urađeno u Turskoj vođa sadašnje generacije plavih.
Inače,Novi Pazar je protiv SV Horna utakmicu počeo u sastavu: Beširović,Marković,Ostojić,Tutorić,Šarac,Hadžibulić,Lotinac,Ademović,Vusljanin,Bogunović i Raščić.

Treba napomenuti da su plavi protiv Austrijanaca imali podršku grupice navijača Fenerbahčea,kojima se Vusljanin posebno zahvalio.

Foto: Senad Župljanin

E.Nailović

Podeli