Sport

Spremna zamka plavim golubovima

Groznica subotnje večeri u Novom Pazaru.Tačnije rečeno,odavno jedan okršaj u dvoranskom sportu ne privlači toliko pažnje,kao subotnji,odbojkaški.

Spektakl,utakmica generacije Novog Pazara protiv subotičkih plavih golubova. Lidera na tabeli,i ekipe koja je u prethodnih 14 kola samo dva puta rezultatski poklekla i ostvarila 12 pobeda. Po učinku,Subotičani zasluženo predvode prvoligaški karavan. Međutim,daleko od toga da mogu mirno da igraju,jer paklen rasplet tek predstoji. Najpre veliki derbi protiv Novog Pazara, na vrućem parketu Hale sportova. Optimisti su i jedni i drugi. Spartak je iskusan i kvalitetan tim,sa najdužim stažom u Prvoj ligi. U jesenjem delu prvenstva savladali su plave na svom terenu sa 3:1 po setovima,ali su se stvari od tada kudikamo izmenile.U korist čete Radoslava Milića,koja je prebrodila starnu krizu u prvenstvu, iz kola u kolo pruža sve bolje partije. To potvrđuju i tri vezane pobede u nastavku šampionata, što je Novi Pazar vinulo na treću poziciju.

Ambicije se znaju.Pravac Super liga,uz super rim,predvođen Hamzom Zatrićem, pojačan Radoslavom Dojčilovićem i sjajnim makedonskim internacionalcem Zoranom Gjorgijeskim. Znaju u plavom taboru da ih samo ubedljiv trijumf protiv lidera ostavlja u trci za elitu,pa su zbog toga ovu nedelju iskoristili da se maksimalno pripreme i zadovolje probirljivu publiku,koja se opet vraća u sve većem broju na tribine. Huk navijača,ali fer i korektan,trebalo bi da ponese domaće ka novim izuzetno značajnim bodovima.Jer nakon vojevanja sa Spartakom sledi još jedno iskušenje,vraški teško,protiv Đerdapa u Kladovu. Ipak,najpre treba apsolvirati subotičke plave golubove.

Tradicija,ali i kvalitet jednih i drugih,nagoveštavaju sjajnu utakmicu,kakva i priliči ovakvom super-derbiju. Dakle, zamka je spremna plavim golubovima. Kako i na koji način,to znaju samo Zatrić i saigrači,koji su svi do jednog optimisti. Ostali ljubitelji odbojke će to sazntati u subotu od 19 časova u Hali sportova,kada je zakazan početak. Inače,derbi sude: Petrović i Popović,dok će delagat biti Radaković.

U ostalim duelima 15.kola sastaju se:

Novi Sad-Obilić
Jagodina-Sterija
Niš-Đerdap
Borac-Smederevo
VGSK-Dunav volley

Vodi Spartak sa 36 bodova,ispred Obilića koji je sakupio 32 i Novog Pazara,koji je na trećem mestu sa 31 bodom.

E.N.

Podeli