Sport

Lideru odbojkaška lutrija

Odbojkaški praznik u Novom Pazaru upropastili su abritri.

Bez ikakve namere da budemo pristrasni,svrstavamo sa na bilo čiju stranu, Užičanin Petrović i njegov asistent Popović iz Kraljeva,nisu bili dorasli zadatku. Na žalost, nije  primereno početi priču iz Hale sportova njima dvojicom,ali činjenica je da su pojedinim odlukama bacili mrlju,na spektakl,kakav odavno nije viđen u Novom Pazaru.

I s pravom su na sudijski par rezignirani u taboru domaćih,jer su u prva dva seta pogrešne odluke donošene na njihovu štetu,da bi u trećem, pokušali da kompenzuju,promenivši kriterijum.U par navrata na štetu Subotičana. Elem,lider je slavio nakon taj-breka,ali Subotičanima ovakva pomoć svakako nije bila potrebna. Dokazali su da zasluženo predvode prvoligaški karavan i ovim trijumfom su napravili veliki korak ka plasmanu u elitu. Nisu plavi golubovi podlegli značaju derbija i fantastičnoj atmosferi sa tribina. Predvođeni maestralnim Kecmanom,znalački su kažnjavali svaku grešku protivnika. Kada se se sve sabere,mnogo bolje su i servirali,a u napadu bili kreativni. Na drugoj strani,Novi Pazar je uspeo da se vrati iz gotovo beznadežne situacije u gubitka dva seta. U petom,ponestaje koncentracije,što je plave i odvelo u poraz. Blizu 1000 gledalaca odavno nije gledalo takvu odbojku. Fajtersku,napadačku,sa obe strane.Prvi period bolje su otvorili Subotičani. Već nakon njihove prednosti od 17:12,naslućivao se epilog. Domaćin stiže do 17:15 i tu staje,poremećen donekle već spomenutim sudijskim odlukama-25:19 za Spartak.

U nastavku,pojačali si i jedni i drugi tempo.Posle rezultaske klackalice u uvodu,plavi su se odlepili serijom od 7:0 na 19:13. No,ubrzo stiže odgovor s druge strane mreže.Uhvatili su priključak odbojkaši iz Subotice u ključnim momentima i istopili prednost rivala. Imao je domaćin prednost od 23:20,ali ni to nije bilo dovoljno,jer je napravljeno nekoliko grešaka u ključnim trenucima. Lider je to,naravno,znalački iskoristio da napravi potpuni preokret i drugi set reši na razliku-26:24.

Konačno u narednom periodu, razgoropadili su se plavi. Nošeni frenetičnom podrškom navijača, delovali su i sigurnije i ubojitije.Proradio je napad,Kuburović se probudio i delio upotrebljive lopte saigračima. Na mreži su dominirali Gjorgjievski,Dojčilović,Božović,Zatrić.Rezultiralo je to ubedljivim povratkom domaćina u derbi-25:18.

Na krilima takvog izdanja, nastavio je Novi Pazar i u četvrtom delu utakmice.Otpor plavih golubova je i definitivno slomljen nakon drugog tehničkog tajm-auta, za konačnih-25:20.

I onda lutrija zvana taj-brek. Izabranici Radoslava Milića su poveli 4:1 i onda,neobjašnjivo stali.Sledi još jedan preokret u režiji Spartaka,pa je već pri rezultatu 8:11 bilo jasno ko će biti pobednik. Na kraju presuđuje bolja koncentracija,verovatno povratnika u elitu-15:12. Novom Pazaru ostaje da što pre zaboravi ovaj neuspeh i sudijske nepravde i da se ekipa psihološki pripremi za naredni derbi,protiv Đerdapa u Kladovu. Prednost Spartaka jeste velika,ali dok ima nade,treba se boriti,makar za drugu poziciju koja vodi u baraž.Uostalom,u opticaju je još mnogo bodova i sigurno je da se Zatrić i saigrači neće  predati dok god ima šanse…

(Foto:Elvir Nailović)

Elvir Nailović

Podeli