Sport

Ličina juriša na evropski tron

Enad Ličina se nalazi pred najvećim izazovom u karijeri. Novoparski profesionalac će pokušati da osvoji upražnjenu evropsku titulu,verzije EBU,protiv opasnog Rusa Aleksandra Aleksejeva. Rus je tipični predstavnik sovjetske škole boksa,bio je i amaterski prvak sveta.Na profi-ringu je nanizao u 22 meča,20 pobeda nokautom i dva poraza.

Ličina je na suprotnoj strani u životnoj formi i potpuno spreman za ovaj najvažniji meč u karijeri.Poprište megdana biće Frankfurt,u subotu od 22:15,gde živi dosta ljudi sa ovih prostora,pa se očekuje da će Novopazarac imati sjajnu podršku sa tribina.
Fudbaleri Novog Pazara se sele u toplije krajeve. Nakon uvodnog rada,plavi će drugu fazu priprema obaviti u Antaliji. Tokom 15-dnevnog boravka u Turskoj,plavi će odigrati i pet prijateljskih utakmica.

Odbojkaši Novog Pazara nastavljaju pohod ka eliti. Nakon dva vezana trijumfa,izabranici Radoslava Milića gostuju u Beogradu,ekipi Sterije,koja je pretposlednja na tabeli. Samim tim,Novopazarcima sledi uloga favorita,koju treba da opravdaju na parketu i naprave najlepšu uvertiru za veliki derbi protiv lidera iz Subotice,naredne subote. Utakmica:Sterija-Novi Pazar,zakazana je za nedelju od 17 časova.

Na teškim iskušenjima biće košarkaši. U jednoj od presudnih utakmica za plasman u viši rang,belo-plavi će pokušati da se neporaženi vrate iz Čačka,gde ih očekuje,lider Železničar. Imajući u vidu da Čačani imaju samo bod prednosti u odnosu na Đulovića i saigrače,valja očekivati veliku i neizvesnu borbu,gde će presuditi nijanse. Derbi se igra u nedelju od 18 časova u sali Ugostiteljske škole u Čačku.

E. Nailović

 

Podeli