Sport

Plavi bolji od Rumuna

Fudbaleri Novog Pazara,uspešno su započeli seriju testova na pripremama u Antaliji. Izabranici Ljubomira Ristovskog su sa minimalnih 2:1,slavili protiv rumunskog prvoligaša Pandurija.

Pobeda,koja je obradovala armiju navijača plavih,koji su putem interneta s nestrpljenjem pratili događaje na jednom od  terena u poznatom turskom letovalištu. Utakmica je kako saznajemo,bila veoma dobra i izbudljiva,naročito u prvom poluvremenu,kada su postignuta i sva tri gola. Put ka trijumfu Pazarcima,začeo je Đogatović,koji je u 15.minutu odbranio opravdano dosuđen penal za Rumune. To je bio dodatni motiv njegovim saigračima,pa ipak, Panduri su poveli u 17.minutu. Nakon dobro izvedenog kornera,jedan od Rumuna je glavom plasirao loptu u mrežu.
Usledila je konsolidacija i mnogo bolja igra Novog Pazara. Izjednačenje,zasluženo,doneo je na efektan način,Ibrahim Arifović. U 31.minutu velemajstorski je izveo slobodan udarac i primorao na kapitulaciju golmana protivnika. Konačan rezultat postavljen je u poslednjem minutu prvog poluvremena. Bila je to duga i tečna akcija,nakon koje je lopta došla do Markovića. Ovaj je sa desnog boka idealno uposlio Raščića,a stasitom vođi navale nije bilo teško da sa par metara donese pobedu svom timu.
Semir Hadžibulić u eksluzivnoj izjavi za RTV ističe da je veoma zadovoljan izdanjem kompletne ekipe.

-Igrali smo veoma dobro,angažovano i borbeno,naročito u prvih 45 minuta. Iako smo bili u rezultatskom zaostatku,nismo se predavali,već smo nastavili da kidišemo ka golu Rumuna i stvaramo šanse. Od nekoliko izglednih,uspeli smo da materijalizujemo dve i dođemo do zasluženog trijumfa. Iako je rano za bilo kakvu procenu,mislim da je ova pobeda plod veoma kvalitetnog rada,kako u Novom Pazaru,tako i ovde u Antaliji. Ubeđen sam da ćemo i kroz naredne kontrolne utakmice podizati kvalitet igre i forme i spremni dočekati nastavak prvenstva,konstatuje plavokosi vezista.
Sportski direktor Sead Brunčević ocenjuje takođe ovu proveru veoma uspešnom.
-Momci su odigrali po poluvreme u visokom ritmu,a moram da istaknem da je naš protivnik već u završnoj fazi priprema. Arifović je postigao evro-gol,a Raščić nakon osmišljene i uigrane akcije. Dobili smo pohvale od trenera i predsednika Pandurija na prikazanoj partiji,posebno borbenosti,jer se znamo još dok sam bio fudbaler Kluža.
Novi Pazar je utakmicu protiv Rumuna počeo u sastavu: Đogatović, Tutorić, Ostojić, Marković, Arifović,Škrijelj, Stojanović, Hadzibulić,Vusljanin,Kecap,Raščić. U drugom poluvremenu šansu su dobili: Bajić,Pešić,Šarac,Lotinac,Ademović,Šunjevarić,Đalac. Izostali su bolesni Bulatović, Babić se povredio na zagrevanju,dok Dudić još uvek nije spreman.
Narednu utakmicu,na pripremama u Antaliji,Novi Pazar će odigrati protiv austrijskog Horna.

foto: Senko Župljanin

E.Nailović     {youtube}In8BoBMSrAU{/youtube}

 

Podeli