Sport

Noć šampiona u Sjenici

Cijela Pešter broji dane do prvog gonga na sjeničkom „vatrenom ringu“. U petak,od 18 časova, u Hali sportova,uslijediće nesvakidašnji spektakl,na kome će znanje,hrabrost i umijeće demonstrirati oni zaista najbolji.

Pokrovitelj,opština Sjenica,pružio je veliku pomoć u organizaciji ove „fešte“,za koju vlada ogromno interesovanje. Štimung na „magičnom pravougaoniku oivičenom konopcima“, upotpuniće Sjenički kremen momci: Almir i Emrah Latović,Zećir Camović,potpomognuti uzdanicama Kik tai boks kluba Novi Pazar: svjetskom vicešampionkom Ajlom Lukač,te provjerenim snagama: Ismailom Hoćaninom,Emirom Hadžimujovićem,Vahidom Kicarom. Njima na megdan stižu puleni čuvenog Makedonca,Gorana Karanfilovskog: Jane Janevski,Meto Trajkovski,Martin Angelov. Lijepu uvjertiru za „Noć šampiona“, „Pazarski matadori“ su napravili minulog vikenda u Smederevu,gdje su na državnom prvenstvu osvojili dvije šampionske titule (Ajla Lukač i Anisa Bihorac) i dvije bronzane medalje (Emir Hadžimujović i Ismail Hoćanin).

„Pred probirljivom sjeničkom publikom ne smijemo se obrukati.Naprotiv, tempirali smo formu u pravo vrijeme,rezultati ostvareni na prvenstvu Srbije samo su motiv više svim našim uzdanicama da pruže maksimum u petak. Ne bez razloga ovu manifestaciju smo nazvali „Noć šampiona“,jer će protagonisti biti zaista pravi majstori u ovom sportu. Posebno mi je drago što će tamošnju ljubitelji „plemenite vještine“ moći da se uvjere u kvalitete svojih sugrađana,koji su veoma talentirani za kik boks,u šta sam se lično uvjerio kroz rad sa njima u klubu. Potpuno su spremni i željni da viteški nadvise rivale. Uz zahvalnost lokalnoj samopupravi Sjenice, mnogo truda da se sve organizuje kako treba, imaju i braća Latović. Siguran sam da će mečevi biti vrhunski i da će publika biti prezadovoljna viđenim“,kaže Husein Dupljak, trener Kik tai boks kluba Novi Pazar.

Dakle,izvjesno je da će na ringu „letjeti perje“,da će se najmeriti junak na junaka. Izvjesno je takođe da će sjenička publika moći da na dijelu vidi i dvojicu istinskih šampiona,cijenjenih i van prostora bivše SFRJ. Naime, u borbi večeri,jedan naspram drugog,naći će se „pešterski vuk“,Zoran Šekularac i „novopazarska kobra“,Raif Halitović. Obojica imaju iza sebe blistave i briljantne karijere. „Bačenu rukavicu“ nekada ljutog rivala iz GOŠE,Halitović je,bez iole razmišljanja prihvatio:

„ Nikada se nisam plašio izazova na ringu.Naprotiv.Ime protivnika me takođe ne impresionira.Znamo se dobro.Još dok smo „harali“ širom bivše Jugoslavije. Cijenim Šekularca kao boksera,znam šta i koliko može,ali takođe znam koliko i ja vrijedim. Čujem da mi prijeti kako će mi „očitati lekciju“,međutim,pravo na nadu ne mogu da mu oduzmem.Jedino mu poručujem da on razmišlja o meni,a sve što imam da mu kažem,“čuće“ čim se oglasi gong. Krajnje je vrijeme da jednom raščistimo sa tim,ko je bolji od nas dvojice,a gledaocima obećavam da ću pružiti maksimum.Spreman sam potpuno fizički,nikada se tokom karijere nisam brukao,pa ne želim ni sada.Vidjeće široki auditorijum koliko vrijedim.Pardona sigurno neće biti.Nikom,pa ni tom takozvanom „pešterskom vuku“,obećao je član „zlatne generacije“ novopazarskog boksa, Raif Halitović. Upravo zbog njegovog i Šekularčevog dvoboja,vrijedi doći u sjeničku Halu sportova i biti dio „Noći šampiona.Dakle, „Vatreni ring“ u Sjenici je spreman,akteri takođe. Odabrani specijalno za ovu priliku. Za „Noć šampiona“,gdje je mjesto „rezervisano“ samo za one zaista najbolje i najhrabrije…

Elvir Nailović

Podeli