Sport

Novi zakon o sportu

Predstavnici Sportskog saveza Srbije,Ministarstva omladine i sporta i  Agencije za privredne registre,boravili su u radnoj poseti Novom Pazaru,gde su najpre razgovarali sa predstavnicima Gradske uprave.

Gostima se zahvalio,Nihad Hasanović,pomoćnik gradonačelnika,naročito na toplim rečima i njihovoj želji za brz oporavak gradonačenika Meha Mahmutovića:

„Takođe,ova poseta je veoma značajna,jer su došli kompetentni ljudi iz sporta da stručno edukuju sve predstavnike klubova kako preregistraciju treba odraditi. Pričali smo i o rezultatima naših sportista, o izgrađenoj sportskoj infrastrukturi,kao i o budućim planovima.Nadam se da će im boravak u Novom Pazaru biti ugodan“,rekao je Hasanović.

„Novi zakon o sportu,odnosno preregistracija klubova su razlog našeg dolaska.Klubovima želimo da objasnimo,uz stručnu pomoć, šta je to što moraju da urade da bi podneli zahtev za preregistraciju.Iako sve odudara od svakodnevnih sportskih aktivnosti,mislim da ceo proces nije toliko komplikovan.Jednostavno, mora da se uspostavi sistem koji je zacrtan novim Zakonom o sportu,kako bi u budućnosti bilo mnogo lakše za fuknicionisanje i kontrolu  svega što se u sportu dešava“,kazao je Aleksandar Šoštar,predsednik Sportskog saveza Srbije. On je upoznavajući predstavnike ovdašnje sportske porodice sa najvažnijim detaljima novog zakona,u kome će veliku ulogu imati Agencija za privredne registre,naglasio:

„Od septembra više neće biti registracija novih sportskih organizacija u Ministarstvu omladine i sporta,kao što je to do sada bio slučaj,već će se to obavljati u Agenciji za privredne registre.Isto tako,sve sportske organizacije,koje su do sada egzistirale,moraće da izvrše preregistraciju u skladu sa novim zakonom o sportu,tako što će podneti zahtev Agenciji za privredne registre.Ovako nešto će,nadam se,doneti veoma dobre rezultate,tačno ćemo znati šta,koliko i čega imamo u sportu“,uveren je Aleksandar Šoštar.

„Svi klubovi će morati da se preregistruju do aprila naredne godine i zbog toga je ovaj sastanak sa kompetentnim gostima veoma bitan. Ko to ne uradi na vreme,isto kao i da ne postoji“,reči su Fehima Karišika,savetnika za marketing i medije Sportskog saveza Novi Pazar.

„Nosilac posla za naš region biće Sportski savez grada.Posao za naš savez jeste obiman,pošto ćemo mi sve administrativno pripremiti. Pomoći ćemo svima koji budu hteli da dobiju neki savet kako šta da urade.Naša vrata su predstavnicima klubova uvek otvorena,na zajedničkom smo zadatku,mada su svi dobili informacije već dobili o statutu kao i o pravilniku i načinu  kako da izvrše preregistraciju“.

Inače,novopazarska sportska porodica,trenutno ima 47 članova.

(Foto:Fehim Karišik)

E.N.

Podeli