Sport

Prva kuglana u Novom Pazaru

U Novom Pazaru počela je sa radom prva kuglana na ovim prostorima.

Po ugledu na velike centre i gradove kuglana Novi Pazar će okupljati ljubitelje ovog sporta, koji će imati priliku da budu i stalni članovi. Pored 4 trake za kuglanje posetocima su ponuđeni i drugi sadržaji kakvi su dečija igraonica, prostorije sa simulatorima, kao i kafeterija.

U Novom Pazaru i Sandžaku do sada nisu postojali ovakvi sadržaji pa je današnje otvaranje kuglane  izazvalo veliko ineteresovanje. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj ljubitelja ovog sporta, predstavnici sportskih kolektiva u Novom Pazaru, uspešni novopazarski privrednici, kao i zainteresovani građani.

Radno vreme kuglane je od 8 do 23 h, vikendom do ponoći.

’’ Red je bio da Novi Pazar i ova regija dobiju jednu ovakvu ustanovu, da dobiju jedan ovakav projekat, jer mislim da Novi Pazar i njegovi građani to zaslužuju. Dobili smo nešto što je novo u celoj ovoj regiji i mi se ovde vodimo onom starom krilaticom ’’U zdravom telu zdrav duh’’. Ovde će ljudi moći da se, bez alkohola i duvanskog dima, rekreiraju i takmiče u jednom pravom sportskom duhu. Građani će ovde moći i da dovedu svoju decu a za njih smo obezbedili u sklopu ovog kompleksa i kompletno opremljene igraonice. Za nešto stariju decu ovde postoje i simulatori vožnje automobile i motora, a stariji imaju sve uslove da se takmiče u kuglanju. I to je ono što postoji u čitavom svetu, a od sada i u Novom Pazaru’’ rekao je u izjavi za Regionalu televiziju jedan od inicijatora za realizaciju projekta kuglane u Novom Pazaru prof. dr Muamer Redžović.

Senada Kalić

Podeli