Sport

Nordijski ski centar u Sjenici

Nakon višedecenijskog rada i postojanja, prvi i najuspešniji skijaški klub Sjenice, ali i Srbije u nordijskim disciplinama, SK ’’Jelenak’’, zajedno sa novoformiranim klubom koji nosi ime po proslavljenom olimpijcu Amaru Gariboviću, već dva meseca izvodi radove na izgradnji Nordijskog ski centra na Pašinom brdu u Sjenici.

Kako najavljuje predsednik SK ’’Jelenak’’, Murat Garibović, koji u Skijaškom savezu Srbije obavlja funkciju predsednika Nordijskog odbora, novi Ski centar biće spreman za predstojeću takmičarsku sezonu.

Adekvatno uređene staze ukupne dužine od pet hiljada metara i multifunkcionalni ski objekat činiće savremeni Nordijski ski centar na Pašinom brdu u Sjenici koji bi, sasvim zasluženo, trebalo da nosi naziv po proslavljenom olimpijcu, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći prošle godine, Amaru Gariboviću.

’’Krenuli smo u izgradnju jednog objekta koji će biti baza za razvoj našim nordijcima. SK ’’Jelenak’’ je formiran 1948.godine, znači pune 64 godine, ljudi uposlenici, strastveni zaljubljenici nisu bili kadri da naši sportisti, takmičari, skijaši, imaju svoje kancelarije. Evo napokon će, ja se nadam, za otprilike negde, najkasnije tridesetak dana, naši momci dobiti svoje prostorije, svoje kancelarije, svoj ski servis, svoju skijašnicu, i na kraju će dobiti i svoju neku čajnu kuhinju gde će se moći, posle napornih treninga okrijepiti, popiti neki čaj’’, izjavio je Murat Garibović, predsednik SK ’’Jelenak’’.

SK ’’Jelenak’’ i novoformirani SK ’’Amar Garibović’’, glavni su nosioci ovog projekta. U daljoj realizaciji podrška se očekuje, kako od lokalne samouprave tako i nadležnih državnih institucija.

’’Svakako i lokalna samouprava, ja se nadam, će ući u realizaciju ovog projekta . Tu je i SSS i gospodin Dragor Stojanović, kao predsednik Saveza. Imamo obećanje od predsednika Olimpijskog komiteta Vlada Divca, koji je oduševljen nekim našim entuzijazmom i kompletnom našom pričom, od Vankuvera pa do danas. Nadam se da ćemo do 25.decembra potpuno obezbediti stazu za skijaška takmičenja na Pašinom brdu’’, kazao je Garibović.

Izgradnji Nordijskog ski centra daju doprinos i sami takmičari, koji će, svesni su, na taj način moći da ostvaruju i bolje rezultate.

’’Izgradnja ovog Ski centra mnogo znači, jer imaćemo centar gde možemo da održimo svoje treninge, gde ćemo moći da se presvučemo u hotelu. Tu će imati svlačionice i skijašnica naša gde možemo opremu da stavimo’’, izjavio je, Ajlan Rastić, državni reprezentativac u skijaškom trčanju.

Prema utvrđenom takmičarskom kalendaru, u okviru Kupa Srbije, 28.decembra održaće Memorijalni kup ’’Abdulah Koštrebić’’, 4.januara Memorijal ’’Amar Garibović, 21. I 22.jnuara Prvenstvo Srbije, a 25.i 26.ukoliko se dobije licenca za novoizgrađene staze i Balkanski šampionat.

S.Lj.

{youtube}Qr6RMSmqBbU{/youtube}

Podeli