Sport

Rukometaši pregazili Mokru Goru

Izborili su rukometaši Novog pazara i drugu pobedu u prvoligaškom karavanu. Plavi su u odloženoj utakmici šestog kola,savladali Mokru Goru sa 34:29 (16:17).

Odličnu rukometnu predstavu,super korektnu i zanimljivu,bolje su otvorili gosti. Zahvaljujući raspoloženom golmanu Vladisavljeviću,u prvih 30 minuta,bili su za nijansu uspešniji od Ikića i saigrača,pa su na odmor otišli sa golom prednosti.

Iako bez povređenog Brunčevića,tim Safeta Pućurice su, u nastavku na maestralan način do trijumfa vodili najiskusniji.Đorđe Jolović je sa 13 golova bio najzapaženiji pojedinac komšijskog derbija.

Almir Hamidović,veoma siguran (šest golova),kao i kapiten Mirsad  Ikić,strelac četiri pogotka.Ipak,posebne čestitke zaslužuje mlađani Haris Mujčinović (pet golova),za koga odbrana tima iz Zubinog Potoka,nije imala adekvatno rešenje,nakon sjajnih proigravanja i pravljenja viška na liniji od šest metara. Posebno poglavlja je golmanski tandem: Irfan Ćosović-Vlada Jeremić. Ćosović je odlilno otvorio utakmicu,sa osam odbrana,a onda ga je na golu nasledio iskusniji Jeremić.On je na svoj konto upisao 15 intervencija,odbranivši i jedan sedmerac.

Već pomenuti golman Mokre Gore,Vladisavljević je takođe bio veoma zapažen,sa 18 odbrana (jedan sedmerac),dok su se golgeterskim učinkom istakli kapiten Jakšić sa osam,Đukić sa sedam i veoma dobro levo krilo Milentijević sa šest pogodaka.kao i obično,stručni štab Novog Pazara je pružio šansu i najmlađima,pa su se na parketu našli:Crnovršanin i Pućurica,koji su uspeli da se upišu u listu strelaca,kao i Hakić,Novalić,Badić,Hanuša,Mavrić…

U sledećem,redovnom kolu prve lige,Novi Pazar dočekuje temerinsku Mladost.

E.N.

Podeli