Sport

Skejtbord

Na inicijativu mladih skejetera i gradske uprave u Novom Pazaru je otvoren skejtbord park, koji uključuje skejt-rampu i staze za skejtbord i bicikle.

Ministarstvo omladine i sporta i Gradska uprava  omogućili su izgradnju parka a za to su izdvojili tri i po milona dinara.

Za mlade skejtere izgradnja ovog parka je istorijski trenutak. Oni su dugo čekali dan kada će imati skejt-rampu i skejt-stazu na rekeracionom centru.

Inicijativa je pokrenuta još prije četiri godine. Mladi skejtborderi su za izgradnju ovog praraka prikupili četiri i po  hiljade potpisa a Gradska uprava i Ministarstvo omladine i sport aim je izašlo u suret, sa tri I po milona dinara. Gradske arhitekte su uzele u obzir potrebe skejtera i njihove sugestije kada su pravile plan izgradnje skejt parka.

Radovi su povjereni predstavnicima firme Freaks Division koji ističu da kvalitet rampe odgovara svejtskim standardima. Otvranju su prisustvovali skejteri i biciklisti iz Francuske koji su pokazali svoje veštine mlađim kolegama iz Novog Pazara.

(A.Š.)

Podeli