Sport

Košarkaški spektakl u znaku superligaša

Basket-iznenađenje u Novom Pazaru se nije dogodilo. Superligaška dizelka iz Inđije zasluženo je izborila plasman u narednu rundu našeg najmasovnijeg takmičenja,savladavši belo-plave sa 98:66.

Da su u usponu forme,košarkaši trenera Ivana Smiljanića su pokazali u poslednje tri četvrtine,mada se mora odati priznanje i košarkašima Novog Pazara,koji se nisu obrukali.Naprotiv,pružili su,posebno u prvih 10 minuta žestok otpor renomiranom rivalu,koji igra u dva ranga više.

Prva deonica je bila skoro egal,što se tiče igre,a onda je do izražaja došao kvalitet Inđijaca i neiskustvo izabranika Đulovića,neophodno za ovakve utakmice.

Ipak,gledaoci su mogli da na delu vide jednog Čanka,bivšeg kapitena Partizana,odličnog plejmejkera Kasabašića,iskusnog Đorđića,raspoloženog Jeftića,tamnputog i atraktivnog Lija. S druge strane,Hadžerić se lavovski suprostavio protivniku.Sa 23 poena bio je i najefikasniji pojedinac utakmice,uz tr trojke. Njemu uz rame i sve bolji,centar Numanović,koji je takođe pružio veoma dobru partiju uz 15 poena,kao i solidni Dazdarević.

U taboru pobednika,iskusni Đorđić je nanizao 20 poena,a odlični organizator igre Kasabašić postigao je 13 (četiri trojke).Primetan je bio motiv kod svih košarkaša Železničara,jer su svi želeli da se nametnu stručnom štabu i dođu do što veće minutaže. Novom Pazaru je,pak ovo bila poslednja provera pred mnogo važniji prvenstveni duel,u subotu,protiv ekipe Temnića iz Varvarina. Valja verovati da će se od virusa u potpunosti oporaviti fahrudin Đulović,bez koga se ipak,belo-plavi ne mogu zamisliti.

E.N.

Podeli