Sport

Plavi I Kragujevčani opet bez golova

Veličanstvenom fudbalskom ambijentu kraj Jošanice,pred 7500 gledalaca, opet su falili golovi. Novi Pazar I Radnički su,po tradiciji, odigrali borbenu,čvrstu utakmicu,u kojoj nije viđeno mnogo lepote.

Sve je bilo podređeno rezultatu,na kraju su gosti u šumadijsku prestonicu poneli bod I sačuvali epitet nepobedivosti I nakon 900 minuta provedenih u eliti.

Međutim,nisu Kragujevčani taktički briljirali,kao u poslednjem duelu dva tima,takođe na Gradskom stadionu. Tada su ostavili kudikamo povoljniji utisak,mada,ruku na srce,I Novi Pazar je u tom odlučujućem meču za plasman u elitu podbacio. Ova subotnji,bio je kudikamo drugačiji. Desetkovan povredama,sastav Ljubimira Ristovskog je zadovoljio htenjem,zalaganjem I borbenonšću.Čini se da je I pored remija,evidentan pomak u igri Pazaraca,ali,kao što je I na konferenciji za novinare konstatovao trener Ristovski,glavna boljka njegove ekipe je nedostatak klasičnog centarfora,igrača koji bi doneo prevagu u završnici akcija.Ipak,kada se analizira utakmica,štoperi domaćih su u potpunosti neutralisali skoro nevidljivog Darka Spalevića,dok je vezni red uspešno parirao Kragujevčanima.Lotinac je veoma dobro odmenio na desnom boku povređenog Markovića,Vusljanin je,po običaju pretrčao kilometre.Da je u 27.minutu uspeo da matira Čančarevića,duel bi sigurno imao drugi tok.Imali su I Kragujevčani zicer,ali je golman Đogatović bravurozno reagovao zaustavivši šut Stojakovića,kada su već svi videli loptu u mreži.U drugom delu,gosti se skoro nisu videli na terenu,međutim, a plavi nisu to uspeli da materijalizuju,iako su bili mnogo bolji rival.Raduje nagoveštaj povratka u prepoznatljivu formu Miloša Đalca,koji je pružio najbolju partiju u ovom prvenstvu,Filip Stojanović od trenutka kada je zamenio Mugošu bio je vrlo siguran.Pa ipak,epitet junaka derbija,poneo je Elvedin Škrijelj. Fudbaler koji se podjednako dobro snalazi u poslednjoj liniji odbrane I u veznom redu,kao zadnji vezni protiv Radničkog,ostavio je impresivan utisak.Lavovski se borio za svaku loptu,uklizavao,dobijao vazdušne duele,bio siguran u predaji lopte.Zaslužio je sve čestitke.

-Znali smo da nas očekuje teška utakmica,protiv veoma dobrog protivnika.Pokušavali smo  kratkim pasovima dođemo do njihovog kaznenog prostora,jer smo znali da dugim loptama,ne možemo ništa da uradimo. Ostaje žal za što nismo realizovali dve dobre šanse,a svojim izdanjem sam zadovoljan.Čim se začuo poslednji sudijski zvižduk,mi smo se već okrenuli pripremama za naredna iskušenja.Narednog vikenda ćemo opet jurišati na pobedu protiv Metalca,nadam se da ćemo uknjižiti trojku,ocenio je momak koji je proša sve selekcije Novog Pazara.

Admir Kecap je na terenu proveo 15-tak minuta,zamenivši solidnog Edina Ademovića. I kod njega je bio prisutan veliki motiv,borio se koliko je mogao.

-Težak duel, protiv jedinog neporaženog tima u dosadašnjem toku prvenstva I našeg velikog dužnika.Videlo se da su sa ogromnim samopouzdanjem ušli u meč,no I pored toga,nismo bili u određenom položaju,niti su nas previše impresionirali.Želeli smo pobedu,imali smo prilika,no,na našu žalost,opet nismo uspeli.Ambijent je ponovo bio divan.Hvala navijačima,po ko zna koji put na fenomenalnoj podršci.Za njih I ovog puta,maksimalna ocena,kaže Kecap.

Za kraj,bio bi greh ne pomenuti atmosferu. Impozantan broj ljubitelja fudbala sjatio se na tribine Gradskog stadiona. Novi Pazar je uložio maksimalne napore da utakmicu organizuje onako kako to i dolikuje ovakvom spektaklu. Glasniji su kao I mnogo puta do sada bili navijači plavih,čija podrška nije prestajala svih 90 minuta,a imali su I gosti pomoć sa tribina nekoliko stotina svojih pristalica.

(Foto:Senad Župljanin)

E.N.

Podeli