Sport

Jaman opet junak derbija

Fudbaleri novopazarskog ND-a 2011. ostvarili su I 13.uzastopnu pobedu u Međuopštinskoj ligi Kraljevo.

Lider je u derbiju jeseni,sa minimalnih 1:0 porazio na svom terenu najbližeg pratioca,Jedinstvo iz Dragosinjaca,Međutim,nije sve krenulo dobro po petroldžije na sportskom kompleksu u Selakovcu.Već u četvrtom minutu, crveni karton je,zbog navodnog pljuvanja protivničkog igrača zaradio Vatić.

Taj detalj kao da je još više motivisao tim iz Novog Pazara,koji je u talasima kidisao ka mreži protivnika. Momenat odluke dogodio se u 17.minutu,a pitanje pobednika rešio je,ponovo Nihad Jaman.Vihorni napadač je prihvatio jednu dubinsku loptu I iskosa sa desne strane matirao nemoćnog Jelisavčića.

Sem ovogo pogotka,domaćin je stvorio još nekoliko izglednih prilika,ali nije uspeo da pobedu učini ubedljivijom.Gosti,iako visoko kotirani na tabeli,ni u jednom momentu nisu ozbiljnije pripretili golmanu Biševcu.Šta više,svih 90 minuta je na džombastom terenu izgledalo kao da su snage izjednačene,a ne da ekipa Elvira Arapovića ima igrača manje.

Pobeda ND-a potpuno zaslužena I čista kao suza, veliko slavlje će uslediti za dve nedelje,kada će petroldžije I formalno proslaviti jesenju titulu,nasvom terenu.

E.N.

Podeli