Sport

Drugoligaški debi futsalera iz snova

Klub malog fudbala Novi Pazar pobedom je započeo vojevanja u drugoligaškom društvu.

Plavi su u Hali sportova nakon sjajne utakmice,savladali odličnu ekipu Partenona iz Smederevske Palanke sa 8:4.Uz 12 efektnih pogodaka,viđena je velika borba na parketu Hale sportova. I ovo je dokaz zašto je futsal toliko popularan na našim i evropskim prostorima I zbog čega okuplja I po 7,8 000 gledalaca.

Majstorije na petoparcu,vešti driblinzi,nadmudrivanje,eksplozivnost. To je ono što će ljubitelji fudbala u Novom Pazaru gledati ove sezone,u kojoj će plavi biti na velikim iskušenjima,jer je drugoligaški karavan,kao retko kada izjednačen po kvalitetu.Možda,za nijansu,ulogu blagog favorita ima niški Mašinac.Pa ipak, Delić I saigrači su prebrodili najteže na startu,početnu tremu pred svojim navijačima,ostvarili pobedu koja će sigurno biti “vetar u leđa” pred naredne duele.

Uz to,angažovanje za trenera Aleksandra Đokića,bivšeg igrača čuvenog Ekonomca,te dolazak iskusnog Gorana Dragićevića,predstavljaće značajna pojačanja Novopazarcima,koji su zadržali okosnicu ekipe,koja se prošetala Regionalnom ligom prošle sezone. A golovi su se protiv Partenona ređali na traci.

Svaki postignut na bravurozan način. Prve drugoligaške bodove plavima doneli su dvostruki strelci: Dragićević I Bihorac,dok su po jednom mrežu zatresli: kapiten Delić,Redžović,Dolovac I mladi Muratović. Na suprotnoj strani dva gola su delo Vlahovića, a po jedan Spasojevića I Vasiljevića.I pored četiri primljena pogotka,veoma dobar utisak ostavio je I golman Novog Pazara,Hot,koji je u nekoliko navrata,kada se lomio rezultat,efektnim intervencijama čuvao prednost svog tima. U sledećem kolu, Novopazarce očekuje teško gostovanje ekipi Kolorada u Gornjem Milanovcu.

E.N.

Podeli