Sport

Ivanović dobio crveni karton

Desilo se ono što su mnogi očekivali. Loši rezultati, katastrofalan učinak, proterali su Mihajla Ivanovića uz duvar.

On je smenjen nakon očekivanog poraza od Vojvodine a njegov  naslednik je Nenad-Neško Milovanović.

Portparol FK Novi Pazar Redžep Korać rekao je za Regionalnu televiziju da je razlog očigledan.

“Razlozi za smenu Ivanovića su katastrofalni rezultati u prva tri kola Jelen Superlige. Novi Pazar nije osvojio ni jedan bod, niti je postigao gol ali je 11 primio i to su sve razlozi zbog kojih je uprava donela ovakvu odluku”, rekao je Korać.

S druge strane, Ivanović, kojem je publika tokom drugog kola skandirala “Miki odlazi”, kaže da nije iznenađen ovakvom odlukom uprave.

“U nedelju uveče me je pozvao predsednik kluba Bojan Radovanović i saopštio mi odluku Upravnog odbora o promeni na čelu prvog tima i ja sam to prihvatio”, kazao je Ivanović.

Mihajlo Ivanović kaže da u upravi kluba nisu imali dovoljno strpljenja. Primećuje se da žali zbog otkaza, a kako i ne bi.

“Verovao sam  u svoj rad i tim koji sam vodio ali čelni ljudi kluba nisu imali dovoljno strpljenja. Imali smo veoma težak raspored u prva tri kola. Mislim da sam u celoj priči ja najveći gubitnik a možda i jedini. Sve će biti lakše i drugačije u narednim prvenstvenim rundama, kada dođu dobri rezultati, jer slede mnogo lakše utakmice”, tvrdi Ivanović koji je izrazio nadu da će se sa Novom Pazarom razići dostojanstveno i korektno.

Njegov naslednik, 36-godišnji Neško Milovanović je igračko ime napravio u matičnoj Mladosti iz Lučana. Kao trener vodio je  Mladost, Borac iz Čačka, Jagodinu i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Gradio je i internacionalnu karijeru u Bugarskoj, Grčkoj i Malti. Zvanično predstavljanje Milovanovića očekuje se narednih dana.

(A. Grbović)

Podeli