Sport

Puna vreća golova

Fudbaleri Novog Pazara nastavili su seriju neuspeha u Super ligi Srbije, poraženi od Vojvodine rezultatom 3:0, u utakmici trećeg kola, koju je na stadionu Karađorđe posmatralo više od 5.000 gledalaca.

Nakon ovog poraza, trener Plavih podneo jo stavku, a njega će, kako saznajemo, zameniti Nenad Milovanović.

Vojvodina je lako osvojila bodove i srušila klimav bedem Novog Pazara. Samo devet minuta bilo je potrebno Brani Iliću da, doduše, iz penala zatrese mrežu gostiju iz Novog Pazara. Pomalo trapava a nadasve šuplja odbrana gostujuće ekipe u kaznenom prostoru je srušila Merebašvilija pa je glavni sudija pokazao na belu tačku.

Posle dosuđenog kaznenog udarca za Vojvodinu žustro su protestvovali trener Novog Pazara Mihajlo Ivanović i njegov pomoćnik Branko Vojinović, pa ih je sudija Igor Paunović udaljio sa klupe. Ivanoviću je to bilo i poslednje sedenje na klupi Novog Pazara, jer, kako saznajemo, on je nakon ove utakmice podneo ostavku.

Vojvodina je udvostručila prednost u 36. minutu golom Daniela Mojsova, a konačan rezultat postavio je Abubakar Oumaru u 45. minutu.

Fudbaler Novog Pazara Admir Kecap, koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena, doživeo je lakši potres mozga u 78. minutu, posle starta Branislava Trajkovića, pa je morao da napusti teren.

Najbolju priliku za plave propustio je Vladan Spasojević, koji je u poslednjem minutu utakmice promašio jedanaesterac, dosuđen posle prekršaja nad Stojanovićem. Njegov šut završio je preko gola, ali je zbog ranijeg ulaska igrača Vojvodine udarac ponovljen. Spasojevićev drugi pokušaj završio je na stativi. Treći nismo videli, a i da jesmo…

Iako je tvrdio da neće, Mihajlo Ivanović ipak je podneo ostavku. Najverovatnije će ga naslediti Nenad Milovanović, no, uprava kluba se još nije oglasila.

Fudbalska čaršija je očekivala mnogo više. Čini se da strpljenja još uvek ima ali da je i ono na izmaku. Promene na svim nivoima svi očekuju.

(A. Grbović)

Podeli