Sport

PETARDIRANI PLAVI

“Parni valjak” je pregazio superligaškog debitanta. Novi Pazar se propisno obrukao na superligaškom debiju protiv Partizana.

Koliko rezultatom, toliko i igrom. Ni u jednom momentu izabranici Mihajla Ivanovića nisu uspeli

da bar malo pariraju u bilo kojem segmentu aktuelnom osvajaču duple krune.

Novi Pazar je više ličio na raštimovani orkestar nego na ozbiljan tim.

Jedini koji zaslužuju prelaznu ocenu bili su golman Ristić, koji je, i pored pet primljenih golova, donekle zadovoljio probirljivu publiku.

Za nijansu su se izdvojili još i Stojanović-tvorac jednog od dva šuta u okvir gola protivnika i donekle Vusljanin i Babić.

Novi Pazar je na ovom meču imao podršku svojih navijača. Njih oko 700 bodrilo je svoje ljubimce. Verovatno pogođeni ubedljivim porazom ili nacionalističkim prozivkama navijača sa juga, navijači iz Novog Pazara su slomili dvadesetak stolica. Istine radi, nacionalistički „stihovi” čuli su se i sa severa, gde su bili smešteni navijači Novog Pazara.

Trener gostiju Mihajlo Ivanović, koji je pre utakmice najavljivao da će njegov tim pokušati da partizanu da bar jedan gol i da neće razočarati na superligaškom debiju, te da mu je rezultat u drugom planu, sada kaže da rezultat „sve govori”.

“Posle 5:0 malo šta može da nas opravda, i mene i igrače. Ovu utakmicu moramo što pre zaboraviti. To sam rekao i igračima. Okrećemo se sledećoj utakmici protiv Rada, koja je po mojoj proceni ključna za nas u prvenstvu. Tražićemo bodove protiv ekipa koje su po kvalitetu u “našem rangu”.

Mislim da nećemo doći u sutiaciju da se borimo za opstanak, a to što neki ljudi traže od nas visok plasman, oni očigledno ne poznaju fudbal”,kazao je Ivanović.

Njegov kolega, Aleksandar Stanojević je istakao da je zadovoljan i rezultatom i igrom.

“Mislim da smo odigrali i atraktivno za publiku i takmičarski. Ovo je model kako treba da igramo i drago mi je da smo na ovaj način otvorili sezonu. Ubedljiva pobeda je plod maksimuma koji su igrači davali i logičan epilog dešavanja na terenu. Drago mi je da smo na našem stadionu igrali prvu utakmicu protiv Novog Pazara, jer da je bilo suprotno, bilo bi nam teže.

Oduševljen sam bio kada sam video koliko je njihovih navijača Novog Pazara na našem stadionu”,ocenio je strateg Partizana.

Bilo kako bilo,plave u sledećem kolu čeka još jedan težak duel protiv poletnih “građevinara”. Ivanović neće moći da računa na suspendovanog Stojanovića, ali će u konkurenciji biti Šarac, kao i poslednja pridošlica, štoper Petrić, koji je stigao iz banjalučkog Borca.

Humska je arhivirana, poraz boli, ali od kukanja nema ništa. Prve superligaške bodove Plavi će tražiti protiv Rada. No, ukoliko se ponovi izdanje kao protiv Partizana, četi Mihajla Ivanovića se ne piše dobro. (A. Grbović)

 

Podeli