Sport

Prvoligaški treneri o ulasku “Novog Pazara” u susperligu

Nakon što se nedavno otvorila mogućnost da Novi Pazar zameni BASK u Superligi, mnogi su se zapitali da li za tako nešto ima osnova u pravilniku Fudbalskog saveza Srbije.

Sportski žurnal je napravio anketu među prvoligaškim trenerima – kako komentarišu mogućnost da ekipa sa Careve ćuprije prepusti superligaški rang. Jedan deo stručnjaka kaže da se ne bave tuđim problemima, ali ima i onih koji smatraju da bi, ukoliko se to desi, “sokolovi” trebalo da završe u Srpskoj ligi.

– Ako se to desi, takmičenje ne može da bude regularno. Onda će svaki klub ubuduće juriti prvo mesto, a onda ga prodavati i ostvariti finansijski profit. Složio bih se sa tim postupkom, ali samo u slučaju da BASK, posle primopredaje, bude izbačen rang niže, jer tako se radi u evropski razvijenim sredinama – rekao je Nenad Lalatović, trener Srema.

Strateg Radničkog iz Sombora Zoltan Sabo kaže da Novi Pazar odavno po kvalitetu, uslovima i navijačima zaslužuje elitu, trener Novog Sada Zoran Govedarica ne razume “sokolove”, ali dodaje da će od srca čestitati Novom Pazaru elitu, jer je zaslužuje, dok Vuk Rašović iz Teleoptika smatra da ukoliko se FSS složi sa takvom odlukom, ne vidi razlog zašto bi se drugi žalili.

Podsetimo, finansijer BASK-a Bojan Radovanović poručio je Novopazarcima da daju tri miliona evra, pa onda može da se razgovara.

Izvor: S. Žurnal

Podeli