Vesti

Saradnja sa Slovenijom

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je na sastanku sa zamenikom ambasadora Slovenije  rekao da u narednom periodu sledi bratimljenje sa Mariborom, jer je cilj da iz svake države Novi Pazar ima bratski grad. On je Predana  upoznao sa socijalnom, političkom i ekonomskom situacijom u Novom Pazaru.

„Ono što je naš najvažniji cilj i zadatak je bio da u narednom periodu postanemo zanimljivi za slovenačke privrednike i potencijalne investtitore. Želeli bi da što pre imamo prezentaciju grada Novog Pazara slovenačkim privrednicima, ali bi želeli i da oni dodji kod nas i da predstave šta bi oni mogli da investiraju.Da bi mi bili zanimljivi za slovenačke investitore ovakvi razgovori su neophodni, ovo su početni razgovori i mi ćemo nastaviti saradnju sa ambasadom Republike Slovenije i Slovenačkom privrednom komorom. Svaka vrsta saradnje je za dobrobit našeg grada mi radimo pod sloganom –za evropski Novi Pazar“, rekao je Mahmutović.

Zamenik Ambasadora Slovenije Milan Predan podsetio je da njegova zemlja ima dobru saradnju sa Srbijom.

„Ono što je posebno značajno za nas je d asmo dobili okvirne informacije koje su to oblasti i područja gde je Novi Pazar zainteresovan za nove investicije i šta nudi investitorima. Mi ćemo sigurno te informacije preneti u Sloveniju. Planiramo da opet dođemo sa više konkretnih informacija“, kaže Predan.

Kroz dobru saradnju sa Gradskom upravom Novog Pazara biće urađeno  sve da se pomogne  privredni i ekonomski razvoj ovog regiona, rekao je Predan.

S.Dražanin

{youtube}0uxfFQi9eA4{/youtube}

Podeli