Sport

Evropsko karate prvenstvo u Ankari

Na Regionalnom karate prvenstvu Evrope, održanom proteklog vikenda u Ankari, Sjeničanka Fahira Fazlić je, u sastavu ženske reprezentacije Karate federacije Uže Srbije, zajedno sa Ljubicom Zekić iz Kragujevca, Draganom Stojković iz Niša, Tatjanom Vulinović i Jovanom Preković iz Aranđelovca, uz selektorku Roksandu Lazarević, osovjila treće mesto i bronzanu medalju.

Po mnogo čemu prva, najuspešnija karatistkinja i prva državna reprezentativka iz Sjenice, Fahira Fazlić, donela je i prvu evropsku medalju u svoj grad.

”Na takmičenju je bilo odlično. Ispunili smo očekivanja selektora. Naravno, uvek može bolje. Međutim, i ovo je sjajan rezultat. Što se tiče mene, za mene je Ankara zaista ostala kao lepa uspomena. Ovo je najznačajnija medalja u mojoj dugogodišnjoj karijeri, kažem, za sada. Očekuju me naporne pripreme, nadam se i izboru za dalja takmičenja: Mediteransko, Balkansko prvenstvo, i ono najvažnije, Svetsko u Maleziji”, izjavila je Fahira Fazlić.

Regionalno prvenstvo Evrope u Ankari, ocenio je uspešnim i predsednik KK ”Pobednik”, dr Ismet Fazlić, koji je, u svojstvu lekara, uz ekipu Karate saveza Srbije, takođe učestvovao na ovom evropskom takmičenju.

”Prvenstvo je zaista uspešno organizovano, i što se tiče naših ekipa koje su uzele učešće na njemu, bilo je zaista uspešno. Iza svakog takmičenja, iza svakog takmičara koji je uspešan, stoji jedna kompletna prateća ekipa. Tako i ovde. Znate, u našim uslovima to mnogo znači. Ovaj put koristim priliku da se zahvalim kolektivu gimnazije ”Jezdimir Lović”, svim profesorima i prevashodno direktoru, Muratu Baždareviću, koji su nam omogućili da vežbamo pod, zaista uslovima, koji su za naše prilike, vie nego dobri”, kazao je dr Ismet Fazlić, predsednik KK ”Pobednik”.

Prema rečima doktora Fazlića, put u Ankaru, imao je za rezultat i uspostavljanje saradnj sa saveznim selektorom i trenerom za mlađe uzrasne kategorije, Rifatom Mujanovićem, iz Novog Pazara, koji je, kako ističe Fazlić, u poziciji da učini mnogo toga u interesu, kako sandžačkog tako i srbijanskog karatea.

(S.Lj.)

{youtube}R-qTOpteCLU{/youtube}

Podeli