Vesti

Pročišćene vode

’’Tretman otpadnih voda proizvođača tekstila asocijacije tekstilaca Asteks’’ naziv je projekta će uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i Gradske uprave Novog Pazara realizovati novopazarska Asocijacija tekstilaca.

Reč je o  veoma značajnom projektu u čiju će realiziaciju biti uloženo 2 miliona evra. Sporazum o realizaciji projekta potpisali su danas gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i predsednik Asteksa- Eldin Međedović.
Novi Pazara kao grad tekstila ima problem sa otpadnim vodama. Posle višemesečnog napornog rada, konačno je dobiopodršku za realizaciju projekta ’’Tretman otpadnih voda proizvođača tekstila asocijacije tekstilaca Ateks’’.
’’Realizacija ovog projekta važna je iz više razloga. Mi, članovi Assteksa želimo da svaka naša aktivnost bude usmerena ka poboljšanju sveukupnog razvoja grada i Sandžaka, a pročišćene vode su jedan od uslova daljeg rada i približavanja Evropskoj Uniji.’’ kaže član Asocijacije tekstilaca Assteks Berat Kurtanović.
Projekat obuhvata firme koje u svom procesu proizvodnje imaju ovaj problem,a partner na projektu je grad Novi Pazar i Fond za zaštitu životne sredine. Sporazum o realizaciji potpisali su gradonačlenik Novog Pazara Meho Mahmutović i predsednik Assteksa Eldin Međedović.
’’Preduslov za vas, da rešimo problem inustrijskih voda jeste upravo ovaj koji smo sada otpočeli. Bilo je ranije poredlog ada pravimo jednu zajedničku fabriju, nakon konstultacija dopli smo do rešenja da je 35 mini prerađivačkih postriojenja koja će se nači u vašim kamenjarama pravi projekat i pravo rešenje za čistije re u Novom Pazaru.’’ rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.
Nakon potpisivanja za članove Asteksa i predstvanike lokalne samouprave održana je prezentacija u kojoj su izneti detalji o ovom projektu. (S.K.) {youtube}zkQslVV9sHI{/youtube}

 

Podeli