Sport

Sokolovi pali u Novom Pazaru

Fudbaleri Novog Pazara su uspeli da se revanširaju BASK-u za jesenji poraz u železniku. Plavi su pod vođstvom novog trenera Izeta Ljajića,slavili zasluženo sa 2:0,pred blizu 4000 gledalaca,koji su od prvog do poslednjeg minuta bodrili Lotinca I saigrače.Lišeni rezultatskog imperativa, I jedan I drugi trener su dobro izmešali karte,šansu u dresu Novog Pazara,prvi put u sezoni dobio je golman Đogatović,koji je iskazao kvalitete.U špicu napada raspoložen je bio Caković,kao I mladi Bejtović.Upravo njih dvojica su,možda I najzaslužniji što Sokolovi imali prinudno sletanje na Gradskom stadionu.

Konačan rezultat postavljen je još u prvom poluvremenu.U 15.minutu,nesigurni golman Beograđana Stevanović je oborio Đalca u svom kaznenom prostoru,a Aleksandar Vasić,glavni sudija bez dvoumljenja pokazao na penal.Siguran sa 11 metara bio je Spasojević.

Konačan rezultat postavljen je u 40 minutu.Bejtović je kao iz katapulta raspalio po loti sa 20 metara,Stevanović nesigurno intervenisao,a odbitak je Caković lako sproveo u nebranjenu mrežu.

Do kraja derbija promene rezultata nije bilo, a fudbaleri Novog Pazara su sa navijačima proslavili ovu pobedu,koja im je donela 65.bod.Do kraja,plave u nedelju očekuje gostovanje na novosadskoj Detelinari, a naredne srede I spuštanje zavese protiv zemuna na Gradskom stadionu.

(Foto:Redžep Korać)

(E.N.)

Podeli