Vesti

Projekti spremni čekaju se donatori

Za neuredjene vodotokove novopazarskog karaja, čije su posledice vidne nakon skoro svakog većeg nevremana, postoji projektno tehnička dokumentacija sa čijom se realizacijom mora otpočeti što hitnije, rekao je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Elvir Hamidović, pomoćnik gradonačelnika za prostorno planiranje i urbanizam.

U tu svrhu neophodno je obezbediti donatore i po prioritetima prići izgradnji neukorićenih reka na ovom području.

S obzirom na činjenicu da je izlivanje reke Trnave najčešći uzrok velikih posledica posle obilnih padavina Elvir Hamidović je napomenuo da je prema predračunskim vrednostima za ukorićavanje Trnavice, bez mostova, potreban iznos od 15o miliona dinara. Što se tiče mostova, predvidjena su tri mosta na ovoj reci, a njihovu izgradnju će, već sada se zna, isfinansirati Turska agencija za ekonomski razvoj  „Tika“.

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije  rečeno je da je ovih dana u toku geodetsko snimanje oko reke Trnavice gde su već evidentirana odredjena zauzeća od strane gradjana, a da će sva raspoloživa mehanizacija novopazarske Direkcije za izgradnju danas biti angažovana na raščišćavanju Jusuf potoka u naselju Salakovac, koji se juče u popodnevnim satima izlio posle jakog nevremena.

M.M. {youtube}vEsRX_PPj28{/youtube}

Podeli