Vesti

Ljajić: SDPS za “jeftinu” i efikasnu državu

“Treba da dobijemo jeftinu i efikasnu državu, sa stabilnim demokratskim institucijama, da sredimo javnu upravu, javna preduzeća i javne finansije, kako bi rešili ključne probleme u društvu”, rekao je predsednik SDPS-a Rasim Ljajić.

Na izbornoj skupštini ove stranke, održanoj u Novom Sadu izabran je predsednik SDPS-a za Vojovodinu i 45 članova Pokrajinskog odbora.

 

Na izbornoj skupštini Pokrajinskog odbora SDPS-a, predsednik stranke Rasim Ljajić istakao je  nezaposlenost, nelikvidnost privrede, siromaštvo, ogromnu korupcija, neefikasnost, nefunkcionalnost i neodgovornost kao najveće  probleme našeg društva. Ljajić je ocenio da se ovi problemi, uprkos krizi moraju odmah rešavati.

“Postoje tri ključne stvari ili tri ključna cilja koja mi postavljamo. Prva stvar je da država treba da pođe od sebe, da sredi samu sebe, da čisti ispred svog dvorišta, da dobijemo jeftinu i efikasnu državu, sa stabilnim demokratskim institucijama, da sredimo javnu upravu, javna preduzeća i javne finansije. Za početak to je više nego dovoljno“, ocenio je Ljajić.

On je istakao potrebu da SDPS mora da bude drugačija od ostalih stranaka i naglasio da se mladi ljudi moraju što više uključivati u politički život.

Decentralizacija je neophodna zarad boljeg života građana i razvoja opština i gradova, kazao je Ljajić. Životna pitanja su bitna a ne velike teme, dodao je on.

„Hajde da se konačno bavimo stvarima koje život znače. To je teško, jer to ne donosi poene. Drugo, to iziskuje i neki rad i neko ponašanje i neki drugačiji primer. Mi moramo da damo taj primer. Više se od obećanja i velikih tema ne živi. Mi ćemo ući u Evropsku uniju pre ili kasnije, ali to ne zavisi samo od nas. Ako uđemo ovakvi kakvi smo sada, bićemo treća liga u toj Evropskoj uniji. Nećemo i ne treba da budemo treća liga“, smatra Ljajić.

Socijaldemokratska partija Srbije otvorena je za sve  koji su spremni da rešavaju probleme, a ne da ih prave, poručio je Ljajić i pozvao sve relevantne političke stranke da se dogovore o rešavanju ključnih državnih problema.

(A.M.)

Podeli