Sport

Košarkaši protiv Priboja

Bez obzira na težak poraz,doživljen u Kraljevu, pod čudnim okolnostima, nema predaje u taboru Novog Pazara.

Svesni da jedna utakmica ne odlučuje prvenstvo, Đulović i saigrači su komšijski derbi već zaboravili i ovu nedelju iskoristili da se pripreme za narednog rivala, ekipu Priboja. Šanse za prvo mesto su i dalje realnost, bez obzira na prednost lidera iz Šapca od tri boda.
Sa tog aspekta, ali i zbog činjenice da će u Hali sportova gost biti sastav, koji je na deobi druge pozicije sa Novim Pazarom, dodatno podiže pozitivnu atmosferu među ljubiteljima košarke,naročito navijačima belo-plavih.
Ulog u Sandžačkom derbiju je veliki. Ko pobedi,nastavlja trku sa Šapčanima za Prvu B ligu. Ko izgubi, od višeg ranga može da se oprosti, bar u ovom prvenstvu.

„ Doživeli dosta neprijatnosti tokom duela u Kraljevu,ali nismo pokolebani. Svesni smo da sudije,posebno na gostovanjima, veoma često znaju da nam režiraju krajnji ishod, no predaje nema. Borićemo se kao i do sada da ostanemo u trci za prvo mesto jedinim ispravnim sredstvima,a to su borbenost i snaga kolektiva. Iako je Priboj ekipa za respekt, koja je dosta uložila u igrački kadar, ne sumnjam u našu pobedu“, optimista je mladi centar Novog Pazara, Asmir Numanović.

Utakmica: Novi Pazar-Priboj koja je ujedno i veliki derbi 16.kola Prve Srpske lige-grupa zapad, zakazana je za sutra od 16 časova u Hali sportova, dok se u ostalim duelima sastaju:

Zlatibor – Prva Petoletka
Šabac – Požarevac
Železničar – Polet
Mašinac – Klik
Sloga – Svilajnac
Mionica – Zlatar

Na tabeli vodi Šabac sa 29 bodova. Prate ga Novi Pazar I Priboj sa po 26.

(E.N.)

 

Podeli