Sport

Novi Pazar stipendira Amelu Terzić

Grad Novi Pazar ispunio je obećanje od polovine decembra 2010. godine i stipendiraće Amelu Terzić.

Gradska uprava na ovaj način želi da podrži uspešne pojedince koji na najbolji mogući način predstavljaju grad i celu državu.

Grasko veće Novog Pazara, na predlog gradonačelnika Meha Mahmutovića, jednoglasno je usvojilo Predlog za dodelu stipendije atletičarki Ameli Terzić. 

„Gradska uprava će i dalje na ovakav način pomagati pojedincima i organizacijama koje na najbolji način promovišu ovaj grad“, rekao je član Gradskog veća, Seadetin Mujezinović.

Amela Terzić zahvalila se na stipendiji i izrazila zadovoljstvo što je Gradska uprava prepoznala njen talenat i uloženi trud.

„Ja trčim i za Novi Pazar i za državu. Koliko oni meni pomažu, pomažem i ja njima. Tom stipendijom ću imatu još veću i bolju motivaciju da trčim za Novi Pazar i da napredujem što više. Da ne koristim stalno novac svojih roditelja, nego da mogu sama sebi da obezbedim nešto“, kazala je za RTV Amela Terzić. 

Podsetimo, Amelu Terzić je u decembru prošle godine, primio gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i tada joj je uručena novčana nagrada, kao podstrek za velike uspehe u atletici. Gradonačelnik Mahmutović je tada rekao da će Novi Pazar učiniti mnogo više za atletiku i neće dozvoliti da ovaj sport ima finasijskih problema.

(A.M.)

 

Podeli