Sport

Košarkaši lako protiv Čačana

Košarkaši Novog Pazara su osmu uzastopnu pobedu u srpskoligaškom društvu ove sezone, ostvarili protiv “čačanske dizelke”, sa 92:73.

Rezultat dovoljno govori o odnosu snaga na parketu Hale sportova, Novi Pazar je dominirao, a naročito u prvoj četvrtini bila je izražena razlika u klasi.
Sa druge strane, domaći igrači su u pojedinim trenucima  delovali pomalo odsustno, jer je bilo očigledno das u “mislima” već u Šapcu, gde ih naredne nedelje čeka derbi jesenjeg dela prvenstva- grupe zapad.
Medjutim, razloga za bilo kakvu brigu nije bilo,pošto su momci Fahrudina Djulovića (nije ulazio u igru), protiv Železničara imali samo jači trening.
Novi Pazar je krenuo silovito. Prva četvrtina je dokazala zašto je ova ekipa prava napadačka, jer je koš rivala pripisno “izerešetan, a razlika je rasla iz minuta u minut.
U jednom momentu je na semaforu stajalo I 30:3, da bi gosti ipak uspeli da prvih deset minuta okončaju sa devet postignutih poena,naspram 32 protivnika.
U drugoj deonici, uspeo je Novi Pazar da  zadrži kvalitet I visok nivo koncentracije (40:12,15.minut,46:18,18.minut). Medjutim, taj period utakmice završen je nerešeno 19:19, što je domaćina na odmor odvelo sa velikih 51:28.

U trećoj I četvrtoj četvrtini, kvalitet prikazane igre nije bio na nekom zavidnom nivou,što govore I rezultati po periodima: 17:21 I 24:24, dovoljno za konačnih 92:73 I osmi “vezani trijumf” Novog Pazara.
“Najzanimljiviji” akter duela bio je trener Železničara Milan Vučićević,koji je konstantno vršio izmene u potrazi za pravom postavom.
Medjutim, kao što I rezultat govori, u tome je bio nemoćan,pošto njegovi izabranici nisu ni u jednom trenutku uspeli da se ozbiljnije suprostave Novom Pazaru, koji je pak, racionalno rasporedio snagu, sasvim mudro I ubedljivo za planiranu pobedu.
Ako treba tražiti pojedince koji su oduševili, to su svakako Omer Eminbegović I Denis Aličković. Eminbegović je sa 27 poena bio najefikasniji košarkaš ove utakmice, postigao je četiri trojke I u potpunosti “odmenio” Valida Hadžerića, koji je “proradio” u poslednjoj četvrtini.

Mladi centar, Aličković je svih 40 minuta odigrao I visokom ritmu I maksimalno koncetrisan. Momak koji je,naročito u poslednjoj godini pokazao fantastičan napredak u kvalitetu, “nanizao” je 24 poena. Od toga,većinu je postigao iz “drugog plana”, dobivši mnoge “vazdušne duele” pod košem Čačana sa centrima Železničara.
Valida Hadžerića šut nije hteo.Ipak uspeo je da stigne do 19 poena (četiri trojke), a pohvale zaslužuje ponovo “plej” Sead Latifović, naročito za odličnu igru u odbrani. Oduzeo je mnogo lopti I saigračima omogućio da dugim proigravanjima postignu dosta “lakih poena”.

“Obećano,ispunjavamo. Nije bilo teško stopirati “Dizelku iz Čačka”,jer smo igrali taman onoliko koliko nam je bilo dovoljno da osvojimo planirane bodove. Od protivnika smo bili mnogo kvalitetniji, a iskren da budem, nisam ni očekivao da će nam stvoriti neke veće probleme, iako je njihov trener konstantno vršio izmene, u nameri da nam, kako-tako parira. Ovo nam je bila osma uzastopna pobeda, čime smo dokazali da Novopazarska košarka davno nije imala bolju generaciju. Ostaje nam da se narednih nedelju dana što bolje pripremimo za derbi jesenjeg dela prvenstva u Šapcu. Ukoliko budemo imali regularne uslove za igru I korektno sudjenje, verujem da možemo da možemo I do trijumfa”,kaže Denis Aličković.

(E.N.)

 

Podeli