Sport

Ekskluzivno: Ličina napada IBF tron 22.januara

Kako Regionalna televizija eksluzivno saznaje, Novopazarac Enad Ličina će definitivno dobiti priliku da postane profesionalni prvak sveta u boksu. Meč protiv aktuelnog šampiona, Stiva Kaningema

u lakoteškoj kategoriji (90,720 kg) ugovoren je za 22.januar 2011.godine. na ovaj način harizmatični menadžer Vilfrid Saurlend je održao obećanje I omogućio jednom od svojih aduta,koga je posle poraza od Kubanca Ernandeza, skoro potisnuo u drugi plan. Medjutim, nekadašnji osvajač bronzane medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu,višestruki osvajač na brojnim domaćim I medjunarodnim amaterskim turnirima, uspeo je da se opet nametne I lakom pobedom protiv Amerikanca Feliksa Kore Juniora, dodje u poziciju da izazove tamnoputog Amerikanca,poznatijeg pod pseudonimom “Američki čelik”.
33-godišnji Kaningem je na profi-ringu ostvario 23 pobede, od toga 10 nokautom I dva poraza, a ostao je upamćen kao jedini bokser koji je naneo poraz Muameru Hukiću.
Na suprotnoj strani, Enad Ličina,koji je ponikao u Bokserkom klubu Mladost iz Novog Pazara, debitovao je kao profesionalac još pre pet I po godina I ostvario je 19 pobeda (10 nokautom) I dva poraza. Ličina je u svom vlasništvu imao pojas Interknotinentalnog šampiona IBF verzije, koji mu je u kontroverznoj borbi preoteo već pomenuti Kubanac Joan Pablo Ernandez, 17.oktobra prošle godine. Od tada,Enad je još dva puta ulazio u ring I oba puta pobedio, što je očigledno razuverilo skeptičnog Saurlenda,koji mu je pružio šansu karijere.
Sudar “bokserskih titana” gde će na sve strane “prštati” od snažnih udaraca,jer su I Ličina I Kaningem dobro poznati kao beskompromisni fajteri, održaće se u Nemačkoj, a poprište megdana još uvek nije poznato.
Ipak najvažnije je da se Enad Ličina dobro,pre svega psihološki pripremi za Kaningema, u čemu će ogromnu podršku imati I od svog trenera, jednog od najcenjenijih na planeti,Manfreda Folkea.
Uz motiv da ostvari svoj životni san I postane šampion sveta, imaće Novopazarac I dodatni. Da “osveti” svog velikog prijatelja I zemljaka Muamera Hukića I naplati Kaningemu taj “dug” s velikom kamatom…..

(E.N.)

 

Podeli