Sport

Rukometaši jedva “prizemljili sokolove”

Umalo rukometno čudo u Hali sportova. Novi Pazar bez: kapitena Ikića, Sakovića I Veselina Stevanovića, pripisno se namučio da pobedi “fenjeraša”

na prvoligaškoj tabeli, beogradski BASK, koji je bio nadomak senzacije I osvajanja prvog boda u prvenstvu. Srećom po domaće, senzacija je izostala, a ostao je utisak da je prikazana prilično neubedljiva partija od strane Novog Pazara.
“Isprsio” se mladi sastav Beogradjana još u prvih 15 minuta, kada je rezultat bio uglavnom “egal”, da bi “zeleni” uspeli konačno pojačavši tempo dodju do dva gola prednosti-8:6. U poslednjoj trećini prvog poluvremena učinilo se da je utakmica već rešena, jer je Novi Pazar u periodu od 21. do 26.minuta vodio I sa četiri gola razlike (12:8,13:9,14:10,15:11). Medjutim, nisu se “sokolovi” predavali, pa su u finišu uspeli da postignu dva a ne prime ni jedan gol I pridju na 15:13.
U drugoj polovini utakmice,prava drama. Držao je domaćin situaciju pod kontrolom sve do 37. minuta (16:15), da bi potom usledio preokret. Beogradjani su bili tim koji je diktirao tempo I zahvaljujući maestralnim potezima, pre svega bekovske linije I sigurnošću golmana Brakovića, uspeli da u utakmicu uvedu u neizvesnu završnicu. Nije se BASK predavao ni deset minuta pre kraja,kada je Novi Pazar opet uspeo da se “odlepi” na 23:21,potom I na 24:22. Sledi period rezultatske “klackalice” I vodjstvo gostiju od 25:24.
Burna završnica, ipak je okončana srećno I spretno po favorizovanog ali nedorečenog domaćina, koji je uspeo da na kraju minimalno slavi sa 27:26.
Najzaslužniji za pobedu Novog pazara bio je Almir Hamidović. Sem što je briljirao u defanzivnim zadacima, on je sa devet golova I najefikasniji pojedinac utakmice. Uz njega je po učinku I Djordje Jolović. Iskusni rukometaš je postigao pogodak manje od saigrača, ali je,poput Hamidovića u ključnim trenucima preuzimao odgovornost I dao nekoliko veoma važnih golova.
Dejan Avramović je takodje bio na svom nivou. Jedan od ključnih u fazi odbrane, bio je precizan sedam puta iz igre I za razliku od prethodnih duela, u ovom nije promašio ni jedan “zicer”.
Najupečatljiviji utisak kod “sokolova” ostavio je levi bek Pudja. Sa devet pogodaka, bio je bez premca u svojoj ekipi, a oduševio je raznovrsnošću prilikom upućivanja šuteva ka golu Novog Pazara, nekoliko puta reagovavši veoma inteligentno I lukavo.
Čestitke zaslužuje I čuvar mreže BASK-a Braković sa odličnih, 18 odbrana.
Bilo kako bilo, Novopazarski rukometaši su se u ovoj utakmici nekako rezultatski “provukli”, a sreću, naročito u sportu,ponekad treba I zaslužiti.

(E.N.)    

 

Podeli