Sport

Škoro ipak ostao

Nakon što je obavio razgovor sa upravom kluba, Jovica Škoro je odlučio da zadrži trenrsku funkciju koja mu je poverena mesec dana nakon početka prve polusezone. On je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima ali da “je moglo i bolje.”

„Došao sam sa velikim ambicijama jer volim ovaj klub i grad. Možda sam brzopleto ponudio ostavku ali na taj način sam želeo da trgnem upravu kako bi munjevito odreagovala i rešila probleme koji postoje. Vrlo dobro poznajem dešavanja u ovom klubu i pratim ga već pet godina, tako da znam da se uvek borio za opstanak. Danas imamo veliku šansu da ostvarimo san i udjemo u elitu. E sada, ne mogu ni da kukam mnogo jer je uprava uradila dosta toga kako bi popravila stanje koje je zatekla na početku sezone. Ono što ja znam je da se ni jednom fudbaleru ne duguju plate i premije i to je za svaku pohvalu, ali, mora se poraditi na organizaciji kluba kojom trenutno nisam zadovoljan i koja je na lošem nivou”, kazao je Škoro. On je dodao da će, uz nekoliko dobrih i proverenih pojačanja, klub „pohitati” ka samom vrhu tabele, koji vodi u Super ligu.

Potpredsednik kluba Ratko Šarac kaže da je Škoro požurio kada je ponudio svoju ostavku, jer kako je rekao, uprava je mnogo toga uradila kako bi poboljšala uslove u klubu. „Uradili smo mnogo toga. Moramo poraditi i na marketinškom planu kako bi animirali nove sponzore”, kazao je on.

Vujica Tiosavljević, jedan od potpredsednika kluba, kazao je da će Plavi dobiti dva velika sponzora koja će finansijski pomagati klub. „Ponosno kažem da će nas finansirati Galenika i Telekom Srbija što će nam umnogome pomoći. Imamo tri cilja koja ćemo, garantujem, ostvariti. U ovom delu sezone smo stvorili osnovu a u nastavku takmičenja ćemo ostvariti sve ono što smo planirali”, kazao je Tiosavljević.

Potpredsednik kluba Tarik Imamović kaže da će klub od sredstava koje je dobio od Vlade Republike Srbije, a koja iznose 2 miliona evra, nastaviti sa izgradnjom i rekonstrukcijom Gradskog stadiona i terena u Šutenovcu i Novopazarskoj banji. „Pored toga, imamo još dva cilja a to je ulazak u Super ligu i uspešna reorganizacija omladinskih pogona koju smo započeli”, rekao je Imamović.
Govoreći o pojačanjima, tim menadžer Novog Pazara Sead Brunčević kaže da će uprava kluba raskinuti ugovore sa onim fudbalerima koji nisu opravdali epitet pojačanja. „Već znamo ko će morati da ode, a takodje, poznata su nam i imena fudbalera koje bi voleli da vidimo u plavom dresu”, rekao je Brunčević.
Na današnjoj konferenciji bilo je reči i o reorganizaciji kluba, pa je navedeno da će uskoro biti imenovani sportski direktor i generalni sekretar kluba. (A.G.)

Podeli