Sport

Everton nudi 11 miliona za Ljajića

Menadžer Evertona Dejvid Mojes od uprave kluba zatražio je sredstva kako bi realizovao transfer Adema Ljajića iz Fiorentine u klub iz Liverpula.

 

Ljajić je šansu koju mu je ukazao Siniša Mihajlović iskoristio na odlično, prvo je dobio poverenje selektora Vladimira Petrovića, a zatim ponovo postao aktuelan na berzi.

Za mladog reprezentativca Srbije zainteresovan je prvenstveno Everton, a Mojes je zatražio da mu se omoguće sredstva u iznosu od 11 miliona evra kako bi realizovao Ljajićev transfer.

Talentovani vezista tako bi ipak mogao da se oproba u Premijer ligi, s obzirom na to da je imao potpisan predugovor s Mančester Junajtedom, koji je klub sa „Old Traforda“ raskinuo u decembru 2009. godine.

Umesto na Ostrvo, Ljajić je tada iz Partizana otišao u Fiorentinu za 6,5 miliona evra. Ukoliko ‘Viola’ odluči da proda Ljajića, imaće gotovo dvostruku zaradu, ali bi veliku prepreku za transfer u Everton mogla da predstavlja britanska radna dozvola, koja je jedan od razloga zbog kojeg Mančester Junajted nije doveo našeg fudbalera.

(B92)

Podeli