Sport

Jošanica poražena u Kraljevu

Fudbaleri novopazarskog zonaša Jošanice neuspehom su okončali jesenji deo prvenstva u zoni Morava.

U zaostaloj utakmici 13.kola, tim Ljutva Bogućanina je sa 3:0 poražen u Kraljevu od bivšeg srpskoligaša, Metalca. Medjutim, u taboru Jošanice su I posle ove utakmice ogorčeni sudjenjem,jer smatraju da je Kragujevčanin, Pavle Ilić, direktno uticao na ishod.
“Ovo je kap koja je prelila čašu”,rezignirano konstatuje direktor Jošanice, Erduan Jablaničanin.

“Posle svega što smo doživeli od strane sudija, često sebi postavljam pitanje,ima li smisla uošte se takmičiti,jer nam sudije gotovo na svakom gostovanju degradiraju I klub I igrače.

Protiv Metalca smo odigrali veoma dobrih 44 minuta I promašili dve stopostotne prilike.
Tada “na scenu” stupa glavni sudija.Jednu situaciju nadomak našeg kaznenog prostora, koja je bila očigledan prekršaj u našu korist, okarakterisao je kao Slobodan udarac za Kraljevčane.

Usledio je, s pravom, prigovor našeg fudbalera Numanovića, a to je Kragujevčanin jedva dočekao I pokazao mu crveni karton.
Medjutim, tu se ne završava kraj njegove nepravde. Dok nonšalantno evidentira isključenje Numanovića, domaći, bez njegovog znaka, izvode slobodan udarac I postižu gol, koji je glavni sudija, na zaprepaštenje svih nas, priznao.

Nedugo zatim, odstranio je sa klupe I pomoćnog trenera Radojicu Milojevića, koji nije više mogao da istrpi njegov “šou”.

U nastavku utakmice, Metalac je brojčano nadmoćniji uspeo da postigne još dva pogotka, a mi smo ponovo bili nemoćni da bilo šta promenimo,naročito posle detalja iz 44.minuta,koji je I odlučio pobednika.

Nije ovo,na žalost,ni prvi ni poslednji put da smo “na meti” arbitara. Samo u ovoj polusezoni na osam gostovanja, protiv nas je “svirano” pet penala. Stalno ulažemo prigovore,ali nema efekta. Ostaje još jedino da se obratimo Fudbalskom savezu I zatražimo zaštitu, jer nećemo više dozvoliti bilo kome da nas sportski I ljudski ponižava I uništava renome I kluba I grada koji predstavljamo”, s puno gorčine kaže Jablaničanin.
Nakon svega, dakle, s pažnjom se očekuje reakcija klupskog rukovodstva.

Novopazarski zonaš je jesenji deo prvenstva okončao sa 15 bodova I skorom od pet pobeda I 10 poraza. (E.N.)

Podeli