Sport

Fudbaleri Novog Pazara poraženi od BASK-a

“Beogradski sokolovi” su uspeli da “prizemlje plave” u velikom derbiju 15.kola prvoligaškog karavana. Minimalnoj pobedi se radovao domaćin na “Malom Poljudu” u Železniku, mada je utisak dap o svemu vidjenom, Novi Pazar nije zaslužio neuspeh.

Za razliku od meča u Kragujevcu, izabranici Jovice Škora su mnogo bolje prišli derbiju protiv BASK-a I pravo je čudo kako u prvom poluvremenu nisu napunili mrežu golmana Ristića.
Medjutim, opet se ispoljila stara boljka Novopazaraca, neefikasnost, što je rezultiralo bolnim porazom od,verovatno jesenjeg prvaka prve lige Srbije.

Gotovo sve vredno pomena,dogodilo se u prvih 45 minuta. Gol odluke I propuštene šanse gostiju.
Admir Kecap,najbolji strelac plavih je tragičar utakmice. U prvoj polovini derbija nije iskoristio četiri zrele prilike, a domaći su jednu od dve materijalizovali I došli do 33 boda.
Hronološki, sled dešavanja u železniku je tekao ovim redom.

U 14.minutu Kecap ima prvu šansu,ali je ne koristi. Uzvratio je Paunović u 22. no, njegov šut sa 18 metara završava iznad prečke.
Šest minuta kasnije, postignut je gol odluke. Rodoljub Paunović se odlično snalazi u kaznenom prostoru Novog Pazara I sa 12 metara uspeva da savlada nemoćnog Pustinjakovića.
U 34.minutu, Djalac “kao na tacni” asistira Kecapu, sa desne strane. Medjutim najbolji strelac plavih sa pet metara glavom šutira pored stative.
Opet je Kecap u glavnoj ulozi u finišu prvog poluvremena.
U 40.minutu je dugo nosio loptu,stvorio sebi poziciju I šutirao, ali je “čuvar mreže sokolova” Ristić bravurozno reagovao.
Dva minuta pre odlaska na odmor, “vodja navale” gostiju je nanizao nekoliko driblinga, opet se izborio za poziciju da ugrozi gol rivala. Njegov udarac sa 12 metara na žalost po malobrojne pristalice Novog Pazara odseda pored desne stative.
Iz, sadržajem,poprilično siromašnog nastavka derbija, samo nekoliko detalja vrednih pažnje.
U 46.minutu priliku za BASK ne koristi Filip Stojanović.
U 65.minutu crveni karton dobija rezervni golman Novog Pazara Koč, koji je u tim trenucima bio na zagrevanju sa ostalim rezervnim igračima, najverovatnije zbog prigovora.
Pet minuta potom, Pustinjaković sjajno reaguje posle pokušaja Rodoljuba Paunovića iskosa sa leve strane.

Konačno, u poslednjim trenucima regularnog toka, “u vetar” odlazi poslednja izgledna šansa Novog Pazara da dodje do boda. Posle centaršuta Matića, Škrijeljov udarac glavom odbija Ristić.  Odbijenu loptu Hasić iz okreta pokušava da sa tri metra sprovede u mrežu, ali čini to neprecizno.  
Šteta, najstariji prvoligaš je po svemu vidjenom ostavio mnogo bolji utisak, medjutim, šanse se zaboravljaju, bodovi pišu. Nova,veoma bitna “trojka” je upisana na konto “sokolova”,dok će Novi Pazar šansu potražiti u poslednja dva duela. Protiv Novog Sada na Gradskom stadionu I Zemuna u gostima.

 

(E.N.)

Podeli