Sport

Odbojkaši silni u derbiju

Odbojkaši Novog Pazara su još jednom pokazali svu snagu i kvalitet. Da rezultati u Kupu nisu bili slučajnost, pokazao je i veliki derbi drugog kola drugoligaškog zapada, protiv jedinog konkurenta za prvo mesto, Metalac Takova iz Gornjeg Milanovca. Cela „ priča“ u Sali Ekonomsko-trgovinske škole, stala je u nepun sat (55 minuta efektivne igre), jer je samo toliko bilo dovoljno raspoloženim i ubojitim odbojkašima Novog Pazara da deklasiraju Milanovčane,kojima ni pomoć arbitara u pojedinim momentima nije pomogla da izbegnu debakl. Raznovrsna igra u napadu, siguran servis, odličan prijem i blok, presudili su u derbiju. Svi pomenuti segmenti krasili su igru Novog Pazara, koji je dokazao još jednom da ne zaslužuje ovaj rang takmičenja.

Epilog je bio na vidiku već nakon prvog seta. Plavi su poveli sa 17:11, u trenucima kada se lomio ishod tog perioda derbija. Odbojkaši Metalac Takova, kratko „ dolaze do daha „ i smanjuju na 17:15. Medjutim, to je bilo sve što uspeli da urade, jer je ostatak uvodnog dela utakmice, domaćin priveo rutinski kraju – 25:19 za 15 minuta efektivne igre.

U nastavku, vidjeno je puno izjednačenja, skoro sve do finiša,kada su Novalić i saigrači uspeli da povedu: 21:18 i drugi set dobiju za 20 minuta sa 25:21.

Očekivalo se da će u trećem setu gosti krenu na sve ili ništa i kako,tako ostanu u utakmici. Pokušavali odbojkaši Metalaca Takova jesu u nekoliko navrata, pokušavao je i sudijski par da im pomogne, ali ništa nije vredelo. Novi Pazar je iz minuta u minut lomio otpor protivnika, a naročito je bilo impresivno videti sigurnost u napadu, uz mnoštvo atraktivnih poteza. Na kraju,uz veliko slavlje, izabranici trenera Milića su stavili tačku na derbi, dobivši treći set sa 25:19, za 20 minuta efektivne igre. Sjajna odbojkaška predstava,retko kvalitetna za ovaj rang takmičenja. Uvertira za naredne duele i najlepša pozivnica navijačima za osminu finala Kupa Srbije 9. novembra protiv Crvene zvezde.

Podeli