KulturaVesti

Danas u18h premijera predstave

”Ako dugo gledaš u ponor” naziv je predstave koja će premijerno biti odigrana danas, a reprizno igranje zakazano je već za sutra.

Interesovanje za ovu kamernu predstavu, u režiji Zlatka Pakovića, a po romanu Enesa Halilovića je veliko pa su ulaznice za premijeru već rasprodate. Premijeru željno iščekuju i glumci novopazarskog Regionalnog pozororišta.

I glumci i reditelj najavljuju odličnu predstavu koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Prema rečima reditelja Zlatka Pakovića priča je univerzalna i mogla bi se smestiti u bilo koji prostor jer tretira globalni problem.

Roman Enesa Halilovića ”Ako dugo gledaš u ponor”, mračna je slika jednog mračnog sveta, i piscu nije bilo lako da to napiše a glavna junakinja Nejra čiji mučni i brižni život određuju roditeljska sirotinja, sujeverje u sihir , zavist i spletke bližnjih, pokvarenost onih koji joj izlaze u susret, uprkos svim nasiljima i nepodopštinama, u sebi nosi, od početka do kraja, čistu dušu – napisano je u jednoj od kolumni posvećenoj Halilovićevom romanu po čjim motivima je uradjena i predstava.

Predstava ”Ako dugo gledaš u ponor” rezultat je saradnje regionalnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar.

Glavni akteri smatraju da je ovo prava predstava za Novi Pazar i sa nestrpljenjem čekaju prvo igranje koje je zakazano za danas u 18 časova.

 

Senada Kalić

Podeli