Kultura

Izašao novi Eckermann

Redakcija književnog časopisa Eckermann objavila je 27. broj u kojem čitaoci mogu naći poeziju, prozu, eseje, književnu kritiku, drame, umetničke fotografije kao i književni intervju. Eckermanna je do sada okupio je 509 autora iz različitih krajeva sveta i objavio 802 priloga, a u toku su pripreme i za naredni broj.

Najnoviji, 27.broj književnog časopisa Eckermann čitaocima donosi priloge iz dobro poznatih rubrika. Književnica i urednica ovog časopisa Birsena Džanković poručuje da je Eckermann otvoren za sve narode, jezike, kulture, poetike, ali i za sve generacije.

”Mi iza sebe imamo već 5 godina rada i hvala Bogu uspeli smo da održimo kontinuitet da nakon svakog drugog meseca u godini objavimo novi broj. Imamo 509 autora i 809 priloga. Ono na šta sam posebno ponosna  jeste što smo uspeli da održimo težnju da Eckermann bude mesto okupljanja, mesto sastajanja različitih kultura, književnih izraza, poetskih škola i tome slično”, kaže Džanković.

U skladu sa osnovnom misijom prezentovanja umetnosti, osim pripreme novog broja urednički tim ovog časopisa najavljuje i promocije knjiga koje do sada nisu predstavljene na ovim prostorima.

S.Lj.

 

Podeli