Politika

Ugljanin: Bojkot ili izlazak na izbore?

Komentarišući aktuelnu političku situaciju u zemlji, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da je odluka o izlasku ili bojkotu predstojećih izbora veoma važna, te da će biti doneta na Glavnom odboru te partije. On je na konferenciji za novinare izrazio spremnost za razgovar i sa ostalim bošnjačkim partijama.

”Ovo je ozbiljna tema. Čekam da obavimo razgovor sa Sandžačkom demokratskom partijom, onom regionalnom, čiji je predsednik Nihad Hasanović, ali smo spremni i na razgovore sa drugim partijama, među kojima je i ona čiji predsednik treba da se izvini za laži koje je izgovorio o meni ili da ih dokaže”, kazao je Ugljanin.

Komentarišući poziv na bošnjačko jedinstvo od strane Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, Ugljanin je rekao: ”Mi se ograđujemo od svega što on priča, radi i kako postupa. On naveče vređa SDA, a sutra poziva na izbore. To ne liči na jednog normalnog čoveka. Mi možemo da razgovaramo sa svakim, ali prvo da postavimo stvari na svoje mesto”.

SDA je od osnivanja ukazivala na velikosrpski nacionalizam, koji, kako naglašava Ugljanin, predstavlja realnu opasnost za opstanak Bošnjaka i njihovu političku egzistenciju.

”Taj velikosrpski nacionalizam, za koji je i zločin dozvoljeno sredstvo za ostvarivanje političkih ciljeva, predstavlja direktnu opasnost za biološki opstanak bošnjačkog naroda, a dugoročno predstavlja štetu i opasnost za sve buduće generacije velikodušnog srpskog naroda i sve normalne Srbe”, izjavio je Ugljanin.

S obzirom da mnoga pitanja o statusu Sandžaka i Bošnjaka nisu ni počela da se rešavaju, istakli smo, kazao je Ugljanin, zahtev da se formira Komitet za Sandžak, a visokim predstavnicima Evropske unije predstavljen je i predlog SDA za slobodne i fer izbore, kao i zahtev da se Sandžak tretira kao posebna izborna jedinica.

S.Lj.

 

Podeli