DruštvoVesti

Uspostavljanje saradnje sa Hrvatskom na privrednim i drugim poljima

Novi Pazar bio je domaćin delgaciji Republike Hrvatske. Predstavnici Novog Pazara su goste upoznali sa privrednim i ekonomskim potencijlima našeg kraja, a na radnom sastanku je bilo reči o uspostavljanju saradnje na svim poljima, posebno u oblasti privrede, te da Novi Pazar i regija Sandžak imaju sve preduslove za partnerstvo sa Republikom Hrvatskom.

Na sastanku, koji je održan u Gradskoj upravi Novog Pazara bilo je reči o uspostavljanju saradnje Novog Pazara i Hrvatske na svim poljima. Abasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota zahvalio je Novom Pazaru na gostoprimstvu, te današnje okupljanje ocenio korisnim.

Ambasador Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota podsetio je da od 1. januara sledeće godine Hrvatska predsedava Evropskom unijom, što upotpunjuje mogućnosti saradnje sa Novim Pazarom.

„To znači da možemo ponuditi suradnju na privrednom planu ali i na polju zaštite okoliša, po pitanju iskustva oko prekograničnih fondova, zatim radne snage sa jedne i druge strane, do fenomena dualnog obrazovanja“, kazao je nakon sastanka ambasador Hrvatske Gordan Bakota.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je zahvalio predstavnicima Hrvatske što su Novi Pazar prepoznali kao grad sa bogatim privrednim potencijalima sa kojim je moguće upostaviti poslovnu saradnju.

„Hvala gostima što su Novi Pazar i ovaj region prepoznali kao interesantno područje, uz Beograd i Novi Sad. Glavna tema sastanka je povezivanje privrednika koji se zalažu za očuvanje i razvoj porodičnog biznisa. Dragocena su iskustva Hrvatske kroz njeno članstvo u Evropskoj uniji, a što se saradnje tiče, predstoje nam u narednom periodu još konkretniji dogovori, na obostrano zadovoljstvo. „Vetar u leđa uspostavljanju partnerstva na privrednom i drugim poljima je naš Novopazarac, potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić. Siguran sam da nam predstoji perspektivno partnerstvo“, rekao je Hasanović, napominjući da u ostvarivanju saradnje sa Hrvatskom Novi Pazar ima i posebnu podršku.

Predstavnici privrednih komora ovog regiona , ali I Hrvatske izražavaju zadovoljstvo današnjim sastankom na kojem je razmatrano povezivanje privrednika dveju zemalja.

Poslovna delegacija iz Republike Hrvatske, koji su još činili I pomoćnik ministra u Vladi Hrvatske Stjepan Glas, direktor predstavništa Hvatske privredne komore u Srbiji Pero Mijakić,te predsednica Hrvatskog poslovnog kluba u Srbiji  Marija Radulović,  nastaviće da, obilaze ostale regije u Republici Srbiji.

 

Podeli